Tadas Blinda ateina pas žolininkę, kad ši jam išburtų ateitį. Ir pradeda matyti ateities vaizdus... Tik tiek anonso siužeto išduoda kino filmo apie Tadą Blindą kūrėjai, paliekantys intrigą dėl 21-erių Tado Blindos proproproanūkės Gretos pasirodymo.

“Dalis legendinio “Tado Blindos” serialo žiūrovų mano, kad jis buvo tik romano puslapiuose, o vėliau seriale egzistavęs herojus. Tokia klaidinga nuomonė susidariusi dėl visų neįtikėtinų Blindos nuotykių, kurie iš tiesų yra rašytojo Rimanto Šavelio kūryba. Nors daug tikslių šios asmenybės gyvenimo faktų nėra žinoma, bet yra išlikusi jo giminė, gyvenanti toje pačioje vietovėje, kur gyveno T. Blinda. O tikra jo proproproanūkė, pasirodysianti filmo anonse – geriausias įrodymas, jog Tadas Blinda buvo realus asmuo”, - apie pasirinkimą filmuoti T. Blindos giminaitę pasakojo projekto prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Poros minučių anonse dominuoja bendros scenos – mat filmo aktoriai dar tik renkami. Nors pati kino juosta dar nepradėta filmuoti, tačiau žiūrovai išvys tas vietas, kuriose vyks būsimojo filmo veiksmas.

Filmo “Tadas Blinda: pradžia” anonsas išsiskirs itin aukšta kokybe - jis nufilmuotas naujausia skaitmenine kino kamera. Tai bus pirmasis lietuviško filmo anonsas itin kokybišku skaitmeniniu 4k vaizdo formatu.

“Iki šiol lietuviškų filmų anonsai dažniausiai būdavo 2k vaizdo formato, kaip, beje, ir daugelio užsienio filmų anonsai. Aukštos kokybės 4k vaizdo formatas naudojamas retai – tokie buvo „Žiedų valdovo“ ir paskutiniosios „Betmeno“ dalies anonsai”, - gera anonso vaizdo kokybe džiaugiasi filmo kūrėjai.

“Tado Blindos: pradžios” anonso režisierius – AXX trumpametražių filmų festivalių dalyvis ir prizininkas režisierius Šarūnas Mikulskis. Muziką filmo anonsui kūrė novatoriškas kompozitorius Linas Rimša. Operatorius – Rytis Kurkulis.

Filmo „Tadas Blinda: pradžia“ anonsas visuose Lietuvos kino teatruose pasirodys jau lapkričio 7 d. Išskirtinė jo premjera DELFI skaitytojams - jau lapkričio 4-ąją.

„Tadas Blinda: pradžia“ – ne 1972 metais sukurto populiaraus TV serialo, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Vytautas Tomkus, perdirbinys. Kino filmas vaizduos unikalią, nei televizijos, nei kino ekranuose neperteiktą šio, vienų nusikaltėliu, kitų – herojumi vadinamo veikėjo jaunystę.

Šis T.Blindos gyvenimo etapas aprašomas R.Šavelio romane, tačiau į populiarųjį TV serialą nepateko.

Bendradarbiaujant su kino platinimo kompanija „Acmefilm“, filmą kuria prodiuserinė kompanija „Tauras Kino Namai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją