Renginį spalio 23 d. 16 val. atidarys tarptautinė UNICEF Geros valios ambasadorė, pasaulinio lygio dainininkė, Grammy apdovanojimo savininkė iš Vakarų Afrikos (Benino) Angelique Kidjo.

Pagrindinis šio UNICEF organizuojamo festivalio tikslas – ne tik populiarinti Afrikos kultūrą. Kaip sako UNICEF – Lietuva vykdančioji direktorė Jovita Majauskaitė, „ne mažiau svarbu ugdyti žmonių toleranciją kitaip atrodantiems, skatinti užuojautą ir norą padėti tiems, kuriems pagalba reikalinga“.

Festivalio atidarymo metu taip pat bus rodomas keliautojo ir muzikanto Hokšilos Adrade ir šiuo metu Liuksemburge gyvenančio operatoriaus Vitalijaus Kiseliaus Ruandoje sukurtas filmas apie ten gyvenantį lietuvių misionierių kunigą Hermaną Šulcą „Dievas į Ruandą grįžta naktį“.

Nuo 1978 m. Ruandoje gyvenantis kunigas kartu su vietiniais išgyveno genocido siaubą, patyrė skurdą ir badą. Norėdamas padėti vargstantiems Ruandos vaikams, jis atidarė jaunimo sodybą, kurioje prieglobstį surado aplinkinių vietovių vaikai. Vėliau šioje sodyboje H.Šulcas įsteigė ir gimnaziją. Jaunimo sodyboje vaikai ne tik mokosi, bet ir įgyja būtiniausių gyvenimo įgūdžių.

Šių metų vasarą LR Prezidentas Valdas Adamkus misionierių H.Šulcą už pasiaukojamą veiklą apdovanojo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi. Filmas apie H.Šulcą sukurtas LR URM Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai departamento iniciatyva.

Spalio 24 d., ketvirtadienį, afrikietiškos kultūros mėgėjams bus demonstruojami Afrikos režisierių meniniai filmai.

Festivalį vainikuos egzotiška ir įspūdinga Fanick Marie Verger Koffi dar žinomo kaip Fôô Fanick programa VOODOO PERCUSSION. Iš Benino (Afrika) muzikantas spalvingame pasirodyme pristato iš Benino kilusias 10 000 metų senumo Voodoo apeigų tradicijas, kuriose esminę vietą užima muzika ir šokis.

Festivalio organizatoriai šiuo projektu taip pat sieks paskatinti Lietuvos žmones dalyvauti UNICEF ir Užsienio reikalų ministerijos inicijuojamame projekte „Mokyklos Afrikai“. Šio projekto tikslas - padovanoti bent 5 vaikams mokytis tinkamas mokyklas skurdžioje kaimo bendruomenėje Iznaguen, Maroko pietuose.

Šiuo metu pasaulyje daugiau nei 120 milijonų vaikų nelanko mokyklos. Iš jų 115 milijonų gyvena Afrikoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją