„Perpetuum mobile“ - drama, pasakojanti apie dabartinių trisdešimtmečių kartos vertybių krizę, draugystę ir meilės paieškas. Pagrindinis filmo veikėjas – išsiskyręs, šeimą praradęs Ronas, švaistantis laiką kortuodamas ir įsiveliantis į nuotykius su bičiule Dina.

Filme pagrindinius vaidmenis atlieka aktoriai Dainius Gavenonis, Julija Goyd, Ramūnas Cicėnas, Viktorija Kuodytė bei žymus teatro režisierius Jonas Vaitkus. Filmą prodiusavo: Uljanos Kim studija ir jau pirmąjį V.Navasaičio filmą „Kiemas“ prodiusavęs prancūzas Philippe‘as Avril‘as bei jo kompanija „Unlimited“. Filmo operatorius – Vladas Naudžius. Filmo dailininkė – Agnė Rimkutė.

„Perpetuum mobile“ nufilmuotas vos per 36 pamainas Vilniuje ir Mažojoje Lietuvoje - Ventės rage ir Mingės kaime. „Visi filmavimo grupės nariai dirbo itin atsidavę, - teigia viena filmo prodiuserių Uljana Kim. – Ramūnui Cicėnui keletą dienų teko filmuotis ir sergant plaučių uždegimu, stipriai karščiuojant“.

U.Kim pasakoja, kad taupant laiką tekdavo imtis rizikingų sprendimų: „Dainiui Gavenoniui teko per pusdienį išmokti vairuoti katerį.“. Be to, vos prieš filmavimą gavęs vairuotojo pažymėjimą, jis V.Navasaičio filmo aikštelėje jau turėjo sėsti už automobilio, prie kurio pritvirtinta itin brangi kino kamera, vairo. „Juokavome, kad jis – tarsi lietuviškas Džeimsas Bondas“ – sako U.Kim.

„New York“ klubas Vilniuje filme „vaidina“ barą, kuriame lošiama kortomis. Specialiai „Perpetuum mobile“ buvo sukurtas ir azartinis kortų žaidimas, ir originalūs žetonai. „Šiame filme persipina išgalvoti ir tikri dalykai. Už kortų stalo stovi tikri krupjė, Ventės rage filmuotose scenose vaidina vietiniai gyventojai, - teigia U.Kim.

Lietuvos nepriklausomybės laikų “naujosios bangos” kinas, kurio vienas iš pagrindinių atstovų yra V. Navasaitis, jau seniai sulaukė savo pripažinimo, prestižinių apdovanojimų ir pasekėjų Vakaruose. V. Navasaitis – vienas iš žinomiausių dokumentalistų kartu su Arūnu Mateliu ir Audriumi Stoniu. Jo filmografijoje – penki dokumentiniai filmai: „Dviese ant tilto“ , „Diapausis“, „Pavasaris“, „Rudens sniegas“ ir kartu su Šarūnu Bartu sukurtas „Tofolarija“.

Filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją