Filmas „Balkonas“, pasakojantis apie dviejų vaikų bendravimą, nukelia žiūrovus į praėjusio amžiaus 9-ąjį dešimtmetį. Šioje erdvėje, kurią geriausiai prisimename iš rudų mokyklinių uniformų, rusų gamybos automobilių bei monolitinių namų, vyksta dviejų vaikų bendravimas per balkoną. Parareliai atskleidžiamas ir šių vaikų šeimų gyvenimas, to meto buitis ir aplinka.

„Pagrindinė filmo tema – draugystė, artumas ir tuo pačiu baimė priartėti ir susidraugauti. Vaikų istorija pasakojama vieno iš pagrindinių herojų irstančios šeimos kontekste. Taip pat filme svarbus ir laikas, kuriame vyksta veiksmas. Laikas, kai nebuvo išpopuliarėjusios informacinės technologijos ir bendravimas vyko kitokiais būdais, nei jis vyksta dabar“, – sako filmo „Balkonas“ režisierė G. Beinoriūtė.

Premjeros metu režisierė dėkojo komandai už nuoširdų darbą, o susirinkusiems už tai, kad lietuviškam kinui yra erdvės gyvuoti.

Filme pagrindinius vaidmenis atliko vienuolikamečiai Elzbieta Degutytė ir Karolis Savickis. Paklausti, kas juostos kūrimo metu buvo sunkiausia, jaunieji aktoriai vienbalsiai sutarė: vaidinti, kad karšta, kai labai šalta ir juoktis tada, kaip visai nejuokinga. Beje, vaikai sutarė ir dar dėl vieno: tai nesumažino jų noro vaidinti, tad ką gali žinoti, gal vieną dieną šie jaunieji talentai pasirodys ir kituose filmuose.

Filmavimo aikštelėje jie susitiko su žinomais, ne vieną apdovanojimą pelniusiais Lietuvos aktoriais – Viktorija Kuodyte, Rolandu Kazlu, Irmantu Bačeliu ir kt.

Nuo spalio 17 d. filmas bus rodomas dar šešių Lietuvos miestų – Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus ir Marijampolės – kino teatruose.

Nuotraukų galerijoje - filmo pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją