Žiūrovams savo filmus pristatė režisieriai iš Serbijos, Airijos ir Švedijos. Oficialiame festivalio uždarymo vakare Kaune bus apdovanotas daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukęs filmas.

Festivalį simboliškai užbaigs Vokietijos filmas “Svajonių draugai” – odė kiną mylintiems žmonėms. Tai – pasakojimas apie darbą, vykstantį už šviesiųjų ekranų – kino teatrus. Dokumentinio filmo pasakojimo gija nusidriekia per visą pasaulį: nuo Šiaurės Korėjos per JAV, Indiją iki Burkina Faso (Afrika).

“Intensyvi, kupina atradimų ir susitikimų kino savaitė Kaune artėja į pabaigą, tačiau festivalis dar nesibaigia”, - sakė Kauno kino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė. – “Ne kartą išgirdau klausimą, kada mūsų festivalio filmai bus rodomi Vilniuje. Galiu pradžiuginti, kad beveik pusė programos nuo ketvirtadienio iki pirmadienio bus rodomi “Skalvijoje”.”

Vilniaus žiūrovus pasieks filmai beveik iš visų festivalio programų. Tai – Kauno žiūrovų pamėgti filmai S. Buscemio “Interviu”, Liew Seng Tat “Gėlė kišenėje”, M. Scorsese “Šviesk”, Daniel Karslake’o “Nes taip moko Biblija” ir daugelis kitų.

Vilniečiai galės išvysti naujausius kino grandų Woody Alleno ir Ken Loacho filmus.

Kauno žiūrovai balsavo už savo mėgstamus filmus po kiekvieno seanso. Festivalio uždaryme bus paskelbta, kuris filmas sulaukė daugiausiai žiūrovų simpatijų.

Festivalio programa publikuojama interneto svetainėje www.kinofestivalis.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją