Premjeros pavadinimas „Perskaityk ir sudegink“ (Burn after reading) padiktavo ir vakaro temą. Kviestinei publikai Kino bare buvo pasiūlyta išmokti „žaisti“ su degančia Sambuca, o kino kritikas Edvinas Pukšta papasakojo apie Venecijos kino festivalyje pusvalandį trukusį susitikimą su kultiniais broliais. Pasak jo, broliai originalūs ne tik kine. Pavyzdžiui, jie išsigalvojo „trečiąjį brolį“, kuris yra taip pat režisierius. Deja, tokio asmens nėra, o pasivadinę kitu vardu filmus kuria tie patys Ethanas ir Joelis. Ką darytų, jei "trečiasis brolis" laimėtų apdovanojimą, jie, šmaikščiųjų režisierių teigimu, jau yra apkalbėję su apdovanojimų organizatoriais.

Surinkę dar kelias Oskarų statulėles (tris jau gautas vyrai laiko savo biure), žada panaudoti jas vietoj kėglių. Atrodo, iki neįprasto kegelbano laukti ilgai neteks. Kritikai „Perskaityk ir sudegink“ įvertino labai gerai, o Sen Sebastiano filmų festivalyje ši juosta žiūrovų išrinkta kaip labiausiai patikusi.

Beje, filmas nebūtų toks giriamas, koks yra, jei ne puiki surinkta aktorių kompanija. Čia dėl kvailo ir dar kvailesnio vardo rungiasi Bradas Pittas ir George`as Clooney (Coenų teigimu, lenktynių laimėtoją, kuris veikėjas atrodo kvailiau galima būtų išsiaiškinti tik fotofinišo pagalba), taip pat vaidina Tilda Swinton, Johnas Malkovichius, Frances McDormand.

Naujajame filme žiūrovų laukia protingai suraizgyta intriga, anekdotinės situacijos, ironijos nestokojantys koeniški dialogai, virtuoziška aktorių vaidyba ir gyvenimo tiesų pamokantis moralas. Jau trečią kartą broliai Coenai prisikalbino George'ą Clooney ir vėl įpainiojo jį į genialią aferą, kurioje vienas neteisingas sprendimas pavirsta į gausybę kritinių klaidų, kai situacija tampa nebekontroliuojama ir priartėja prie ypač žiauraus atpildo už nepasotinamą godumą, nenumaldomą keršto troškimą ir neatsakingą išsiblaškymą.

Filmo pristatymo akimirkos:

Filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją