Filmą apie Tadą Blindą ruošiasi kurti prodiuserinė kompanija „Tauras Kino Namai“, bendradarbiaudama su kino platinimo kompanija „Acmefilm“. Projekto prodiuseris – Žilvinas Naujokas, turintis daugelio metų patirtį ne tik lietuviškame, bet ir tarptautiniame kino versle.

„Prieštaringai vertinamas Tado Blindos gyvenimas, jo nuotykiai, kova dėl lygybės ir teisybės, meilės dramos ir savitas humoro jausmas padėjo šiam herojui tapti tikra legenda, puikiai žinoma ir jaunam, ir senam. Norime prikelti šią lietuvišką legendą naujam gyvenimui, priminti šio herojaus istoriją ir vyresniam, ir mažiau su ja susipažinusiam jaunam žiūrovui“, - pranešime spaudai teigia filmo kūrėjai.

„Tadas Blinda: pradžia“ – ne 1972 metais sukurto populiaraus TV serialo, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Vytautas Tomkus, perdirbinys. Kino filmas vaizduos unikalią, nei televizijos, nei kino ekranuose neperteiktą šio, vienų nusikaltėliu, kitų – herojumi vadinamo veikėjo jaunystę. Šis T.Blindos gyvenimo etapas aprašomas R.Šavelio romane, tačiau į populiarųjį TV serialą nepateko.

Scenarijų rašo poetas, eseistas ir dramaturgas Sigitas Parulskis. Filme vaidinti jau sutiko keletas puikiai lietuviams žinomų teatro ir kino žvaigždžių, tačiau jų pavardes kūrėjai kol kas laiko paslaptyje.

Miškuose už Vilniaus, auštant bei Lietuvos kino studijoje jau nufilmuotas ir filmo „Tadas Blinda: pradžia“ anonsas. Kino teatrus jis pasieks lapkričio pradžioje.

Anonso filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją