Be to, Kaune įvyks tarptautinė danų dokumentinio filmo „Roskildė“ apie to paties pavadinimo muzikos festivalį, gerai pažįstamą ir Lietuvos melomanams, premjera. „Kinas gali daug naujo papasakoti apie muziką, - pranešime spaudai sako TKKF programos sudarytojas Tomas Tengmark. – Todėl mes tęsiame praėjusių metų tradiciją, vieninteliai Lietuvoje atskira programa pristatydami filmus apie muziką. Kinas nukels žiūrovus ir į dideles koncertų sales, vasaros festivalių horizontus, ir į intymias kūrybos vietas, studijas, užkulisius.“

Martino Skorsezės dokumentinis filmas „Šviesk“ (angl. „Shine a light“) – tai ne tik grupės „Rolling Stones“ koncertas, nufilmuotas Niujorko „Beacon“ teatre. Tai dviejų legendų – kino ir muzikos – susitikimas. Šis kūrinys taps savotiška vertybe, panašiai kaip kita festivalyje rodoma juosta – 1977-aisiais Lasse Halstriomo sukurtas „ABBA“. Vėliau tarptautiniu mastu išgarsėjusio švedų režisieriaus kelio pradžioje – filmas apie garsiuosius tėvynainius, sukėlusius ant kojų visą pasaulį. Kalbama, kad į šio filmo peržiūras Lietuvoje aštuntajame dešimtmetyje driekėsi ilgos žiūrovų eilės.

Britų filmas „Bananaz“ pristatys unikalią kūrybinę buvusio britų grupės „Blur“ lyderio Damon‘o Albarn‘o ir menininko Jamie Hewlett‘o partnerystę. Tai įkvepiantis, necenzūruotas, nerūpestingas pasakojimas apie tai, ką įmanoma sukurti, kai kūrybingi protai susitinka nusiteikę veikti išvien. „Sonic Youth. Bemiegės naktys“ fiksuoja amerikiečių alternatyviojo roko grupės koncertą ir užkulisius. Estijos filmas „Georgas“ pasakoja apie garsiausio Estijos operos solisto Georgo Otso, kurio balsas atpažįstamas visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje, keistą atsitiktinumų nulemtą kelią į muzikos pasaulį bei pripažinimą, deja, tik vienoje geležinės uždangos pusėje. „Muzikos partizanai“ stebi, kaip su Baltarusijos režimu kovoja roko muzikos grupės. Filme pasirodys ir lietuviams pažįstamos grupės N.R.M. lyderis Liavonas Volskis.

Tyru muzikos ir vaizdo šėlsmu pasimėgauti pakvies filmas „Full Pull“, kuriame pristatomi švedų audiovizualiniai eksperimentai.

Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks spalio 9-20 dienomis Kauno Forum Cinemas, Kauno valstybinio dramos teatro bei Vilniaus „Skalvijos“ kino centro salėse. Visą festivalio programą netrukus bus galima sužinoti interneto svetainėje www.kinofestivalis.lt bei dienraščiuose „Kauno diena“ ir „Vilniaus diena“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją