Tarp filmų, pretenduojančių į pagrindinį festivalio trofėjų, yra devynios pasaulinės premjeros. Filmus vertins 7 narių komisija, kuriai vadovaus armėnų kilmės Kanados režisierius Atomas Egojanas (Atom Egoyan).

Be pagrindinės konkursinės programos ir forumo, Berlyno festivalio metu vyks filmų ciklas "Panorama", kuriame bus rodoma 60 filmų iš 31 šalies, taip pat trumpo metražo ir filmų vaikams konkursai. Paskutinę festivalio dieną pamatyti geriausius filmus galės ir plačioji publika.

Garbės "Auksinis lokys" už kūrybos visumą šįmet bus įteiktas legendinei prancūzų aktorei Anuk Amė (Anouk Aime).

Festivalio organizatoriai tikisi sulaukti pirmo ryškumo žvaigždžių Ričardo Giro (Richard Gere), Nikolės Kidman (Nicole Kidman), Dastino Hofmano (Dustin Hoffman) ir Nikolo Keidžo (Nicolas Cage).

Šių metų "Berlynalės" naujiena - penkių dienų trukmės stovykla jauniesiems kino kūrėjams. 500 pradedančiųjų kino menininkų, tarp jų ir iš Lietuvos, susitiks su garsiais režisieriais, tarp jų - Vimu Vendersu (Wim Wenders) ir Deniu Hoperiu (Dennis Hopper). Stovyklos dalyviai taip pat turės galimybę susipažinti su naujausia kino technika, vadybos ir kino produkcijos finansavimo dėsniais, gerų scenarijų kūrimo paslaptimis.

Pasak Berlyno kino festivalio direktoriaus Diterio Kiosliko (Dieter Koesslik), šių metų "Berlynalės" šūkis - tolerancija. "Berlyno kino festivalis viso pasaulio kūrėjams yra pakantaus ir taikaus bendradarbiavimo simbolis", - įsitikinęs festivalio direktorius, išreiškęs viltį, kad Irako konfliktas baigsis taikiai ir kad karo grėsmė neturės įtakos festivaliui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją