Romantinė komedija “Mergina iš Alabamos” pasakoja apie žavios drabužių dizainerės Melani (vaid. aktorė Reese Witherspoon) prašmatnų gyvenimą Niujorke, nuostabias sužadėtuves su geidžiamiausiu miesto viengungiu ir grįžimą į gimtąją Alabamą.

Šilta meilės istorija ir nuoširdi Reese Witherspoon vaidyba sukūrė filmą, kuris JAV kino salėse tapo visų laikų sėkmingiausia rugsėjo mėn. premjera. Filmą “Mergina iš Alabamos” pristatančios kino ir video platinimo kompanijos “BDG Filmai” direktoriaus Valdo Strazdo nuomone, ši komedija turės pasisekimą ir Lietuvoje: “Tai gražus romantiškas filmas, kuris patiks ne tik merginoms”.

Pagal Lietuvos Respublikos kino įstatymą, visiems Lietuvoje rodomiems filmams indeksą turi nustatyti Filmų indeksavimo komisija, sudaryta iš Lietuvos kinematografininkų, prodiuserių, filmų platintojų ir rodytojų acosiacijų atstovų. Tačiau iki šiol ši komisija yra kuriama, todėl filmo reitingą nustatė filmo platintojai “BDG Filmai”, atsižvelgdami į originalų filmo indeksą PG-13, suteiktą JAV. Šis indeksas reiškia, kad filme yra tam tikros medžiagos, kuri gali būti netinkama žiūrėti žiūrovams iki 13 metų.

Lietuviškas indekso atitikmuo – “T”, kuriuo pažymėtu filmus vaikams iki 16 metų rekomenduojama žiūrėti su tėvais. Kino įstatymas nurodo penkis galimus filmų indeksus: “A” indeksu žymimi filmai, skirti įvairaus amžiaus žiūrovams, “N-7” – filmai, skirti vaikams nuo 7 metų, “T”- filmai, kuriuos vaikams iki 16 metų rekomenduojama žiūrėti su tėvais, “N-16” – filmai, skirti žiūrovams nuo 16 metų, ir “S” – filmai, skirti tik suaugusiems nuo 18 metų.