Jackas Nicholsonas (Džekas Nikolsonas), filme "Apie Šmitą" (About Schmidt) suvaidinęs vienišą pensininką, svarstantį, ar tuščiai praėjo jo gyvenimas, tapo geriausiu dramos aktoriumi ir gavo savo šeštąjį "Auksinį gaublį".

Geriausia aktore pripažinta Nicole Kidman (Nikol Kidman) savo trečiąjį "Auksinį gaublį" gavo už britų rašytojos Virginios Woolfe (Virdžinijos Vulf) vaidmenį "Valandose". Vaidindama šiame filme aktorė nešiojo nosies protezą, todėl net ištikimiausi jos gerbėjai ne iš karto atpažino Australijoje užaugusią gražuolę.

Užlipęs į sceną atsiimti savo apdovanojimo J.Nicholsonas pajuokavo apie ją pristačiusios N.Kidman išvaizdos pasikeitimus: "Argi Nicole neatrodo puikiai su nuosava nosimi?" Apie savo apdovanojimą aktorius pasakė: "Nežinau, ar džiaugtis, ar gėdytis, nes maniau, kad mes statėme komediją".

Richardas Gere'as (Ričardas Giras) už dainuojančio ir šokančio advokato vaidmenį "Čikagoje" gavo geriausio komedijoje ar miuzikle vaidinusio aktoriaus apdovanojimą, o jo klientę vaidinusi Renee Zellweger (Renė Zelveger) - geriausios miuziklo ar komedijos aktorės "Auksinį gaublį".

"Nieko nelaimėjau. Niekada nelaimiu, - atsiimdamas savo apdovanojimą sakė R.Gere'as, kuris atrodė nustebęs. - Net nenorėjau vaidinti tame filme".

"Tu jį laimėjai, bičiuli", - kreipdamasis į Nicolas Cage'ą (Nikolą Keidžą), kuris už vaidmenį "Adaptacijoje" (Adaptation) buvo nominuotas toje pačioje kategorijoje, sakė R.Gere'as.

R.Zellweger užlipusi ant scenos papasakojo, kad kai buvo maža, jos brolis Drew (Dru) neleisdavo jai dainuoti. "Ką apie tai pasakysi, broli?" - juokavo ji.

KONKURENCIJA DĖL "OSKARŲ" DIDĖJA

Daugiausia dėmesio per "Auksinių gaublių" įteikimo ceremoniją teko kino filmams ir aktoriams, nes "Auksiniai gaubliai" teikiami prasidedant Holivudo apdovanojimų sezonui ir laikomi kovo mėnesį teikiamų "Oskarų" pranašais.

Dėl gautų "Auksinių gaublių" pagrindiniais pretendentais į "Oskarus" tapo "Valandos" ir "Čikaga".

Meryl Streep (Meril Strip) ir Chrisas Cooperis (Krisas Kuperis) buvo apdovanoti geriausių antrojo plano komedijos ar miuziklo aktorių "Auksiniais gaubliais" už nelaimingos įsimylėjėlių poros vaidmenis "Adaptacijoje", kuri pasakoja apie scenaristą, norintį parašyti scenarijų pagal M.Streep herojės knygą.

M.Streep, kuri yra laimėjusi tris "Auksinius gaublius" ir buvo daugybę kartų nominuota, taip pat atrodė nustebusi dėl savo pergalės.

"O, Dieve, buvau nominuota 789 kartus", - sakė aktorė. "Buvau įsikūrusi čia ilgam žiemos miegui", - pridūrė ji ir prisipažino neparengusi kalbos, nes nieko nėra gavusi nuo pat "pleistoceno eros".

Geriausio režisieriaus "Auksinis gaublys" atiteko legendiniam kūrėjui Martinui Scorsese (Martinui Skorsezei), kuris pagerbtas už filmą "Niujorko gaujos" (Gangs of New York). Ispanų režisieriaus Pedro Almodovaro drama "Pasikalbėk su ja" (Hable Con Ella) pripažinta geriausiu filmu užsienio kalba.

"SKYDO" SĖKMĖ

Geriausia televizijos drama buvo pripažintas FX serialas apie policininkus "Skydas" (The Shield), geriausia televizijos komedija - HBO satyra apie Beverli Hilsą "Pažabok savo entuziazmą" (Curb Your Enthusiasm), o geriausiu televizijos filmu - "Besitvenkianti audra" (The Gathering Storm) - drama apie Winstoną Churchillį (Vinstoną Čerčilį), kurioje britų valstybės veikėją vaidina Albertas Finney (Albertas Finis).

"Skydas" iš karto sulaukė didžiulio susidomėjimo, nes "Auksiniai gaubliai", kino filmams pranašaujantys "Oskarus", naujiems televizijos serialams pasitarnauja kaip gera reklama.

Serialo žvaigždė Michaelas Chiklisas (Maiklas Čiklisas) tapo geriausiu televizijos dramos aktoriumi. Tai antroji svarbi jo pergalė - pernai rugsėjo mėnesį jis gavo "Emmy".

HBO serialo "Sopranai" (The Sopranos) žvaigždė Edie Falco (Edi Falko) atsiėmė geriausios televizijos dramos aktorės apdovanojimą, tačiau dėl stipraus gerklų uždegimo padėkos kalbą sakė šnabždėdama.

"Draugų" (Friends) žvaigždė Jennifer Aniston (Dženifer Aniston), kuri buvo pripažinta geriausia televizijos komedijos aktore, į sceną dėl lūžusio kojos piršto užlipo pasiremdama lazda. Geriausiu televizijos komedijos aktoriumi tapo Tony Shalhoubas (Tonis Šalhubas), "Vienuolyje" (Monk) vaidinantis privatų detektyvą.

Geriausia televizijos serialo antrojo plano aktore išrinkta Kim Cattrall (Kim Katral) iš "Sekso ir miesto" (Sex and the City). "Net neįsivaizduojate, su kiek vyrų man teko pergulėti, kad gaučiau šį apdovanojimą", - juokavo ji.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją