Premija kasmet teikiama LRT klube rugsėjo 8-ąją, per P. Abukevičiaus gimtadienį. Premijos dydis – 5 tūkst. litų, rašoma LRT pranešime.

Pretendentams premijai gauti bus taikomi šie atrankos kriterijai: videofilmo ar kino filmo temos aktualumas ir originalumas, išliekamoji ir meninė vertė, jo reikšmė kultūros paveldui, poveikis ugdant meilę ir atsakomybę gamtai, bendras žmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes.

Premija pirmasis buvo apdovanotas ir triskart ją pelnė Vytautas Jankevičius (1999, 2000 ir 2006 m.), 2001 m. laureatais tapo Vytautas Vitkauskas ir Kęstutis Verbickas, 2002 m. – Gintautas Alekna, 2003 m. – Birutė Bražinskaitė, Selemonas Paltanavičius ir Kastytis Mačiūnas, 2004 m. – Eugenijus Drobelis ir Jonas Bilinskas, 2005 m. – Kęstutis Verbickas. Pernai P. Abukevičiaus premija įteikta Mindaugui Survilai už filmą „Susitikimas su žuvininkais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją