Dabar visoje Europoje išgarsėjęs kino scenarijus pagaliau virsta kino filmu, kurį prodiusuoja lietuvių kino kompanija “Tremora“. Filmo prodiuserė – Ieva Norvilienė, padėjusi gimti ryškiems naujos kino kartos kūrėjų filmams, tokiems kaip Igno Miškinio “Diringas” ir Kristinos Buožytės “Kolekcionierė”. Prodiuserė naujojo filmo režisūrą nusprendė patikėti scenarijaus autoriui Sauliui Drungai, rašoma pranešime spaudai.

Filmo montažo darbai bus vykdomi Vengrijoje. Juos finansuos projekto partneriai kino gamybos kompanija “Katapult film“.

Didesnę filmo gamybos dalį finansuoja Lietuvos Kultūros rėmimo fondas.

“Filmo biudžetas nėra didelis. Tokiam filmui, net sakyčiau – nerealiai mažas. Tačiau rūpesčius dėl finansų kompensuoja labai kūrybinga jaunų profesionalų komanda. Jos dėka darbai vyksta sparčiai ir taupiai“, –pasakojo Ieva Norvilienė.

„Anarchija Žirmūnuose“ operatoriumi tapo Feliksas Abrukauskas, dailininku – Arūnas Čepulis, kostiumų dailininke – Liuka Songailaitė.

Filme vaidins jaunosios kartos aktoriai Toma Vaškevičiūtė, Severija Janušauskaitė, Giedrė Giedraitytė, Toma Gailiūtė ir Martynas Nedzinskas, o taip pat lietuviško kino legenda Jūratė Onaitytė.

Filmavimo darbai yra numatyti Pašilaičiuose, Ševčenkos gatvėje, geležinkelio stotyje, Gedimino prospekte, sostinės senamiestyje ir, žinoma, Žirmūnuose. Kelios filmo scenos bus filmuojamos alternatyvios muzikos klube „Musė“. Liepos 21-ą dieną čia apsilankę žmonės ne tik galės stebėti kinematografininkų darbą, bet ir patys įsiamžinti kino kūrinyje.

Visus filmavimo darbus planuojama baigti rugpjūčio 9-ą dieną.

„Anarchija Žirmūnuose“ – tai istorija apie sujauktą dabartinę lietuvišką realybę, bandančią atrasti kas yra „gera“ ir „bloga“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją