Metų filmu paskelbtas režisieriaus Romano Polanskio "Pianistas" apie europietį muzikantą, kuris Antrojo pasaulinio karo metais slapstėsi Varšuvoje. Pats R. Polanskis už šį filmą paskelbtas metų režisieriumi, praneša agentūra Reuters.

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Adrienass Brody tituluotas geriausiu metų aktoriumi, o scenarijaus autorius Ronaldas Ronald Harwoodas tapo geriausiu 2002-ųjų scenaristu.

Metų aktore kino kritikai įvardijo Diane Lane, atlikusią pagrindinį vaidmenį filme "Neištikimoji". Antrojo plano geriausių aktoriaus ir aktorės vardais apdovanoti Christopheris Walkenas už vaidmenį filme "Pagauk mane, jei gali" ir Patricia Clarkson už filmą "Toli nuo rojaus".

Geriausio metų užsienio filmo nominacijoje nugalėjo meksikiečių režisieriaus Alberto Cuarono darbas "Y Tu Mama Tambien". Ši kino juosta taip pat pretendavo į geriausio metų filmo titulą.

Trečią vietą geriausio metų filmo kategorijoje pelnė ispanų režisieriaus Pedro Almodovaro filmas "Pasikalbėk su ja". Šis režisierius taip pat pavadintas antruoju režisieriumi po R. Polanskio, o trečią vietą šioje nominacijoje pelnė A.Cuaronas.

Į geriausio metų aktoriaus nominaciją taip pat pretendavo Michaelas Caine'as, suvaidinęs filme "Tylusis amerikietis", ir Aurelienas Recoingas, atlikęs pagrindinį vaidmenį prancūzų filme "Baigta".

Į metų aktorės titulą kandidatavo Maggie Gyllenhaal už darbą nepriklausomame filme "Sekretorė" ir prancūzų aktorė Isabelle Huppert, suvaidinusi pagrindinį vaidmenį filme "Pianistė".

Antrą ir trečią vietas antrojo plano aktorių kategorijoje pelnė Chrisas Cooperis, nusifilmavęs juostoje "Prisitaikymas", ir Alanas Arkinas už filmą "13 pokalbių apie tą patį".

Geriausiomis antrojo plano aktorėmis po P.Clarkson paskelbtos Fiona Shaw už filmą "Meilės triumfas" ir Kathy Bates, vaidinusi juostoje "Apie Šmitą".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją