Pirmasis birželio filmas – jauno danų režisieriaus Christoffer Boe darbas „Allegro“ (birželio 4 d., 17.15 val.). Filmo herojus - žymus pianistas Seterstriomas - grįžta iš Niujorko į gimtąją Kopenhagą groti koncerte. Iš prigimties būdamas perfekcionistas, jis turi vieną trūkumą: yra užmiršęs savo praeitį, rašoma pranešime spaudai.

Tačiau, kai miesto centre pianistą suranda pasiuntinys iš paslaptingos „uždraustos zonos“, vyriškis ima atsiminti, kas kadaise jį privertė pabėgti. Tai – meilė žaviajai Andrėjai. Jis tikisi, kad praeitis sugrįš, tačiau „zona“ svajonių nepardavinėja, o priverčia prisiminti senus įvykius.

Filme pagrindinį vaidmenį atlieka garsus danų aktorius Ulrich Thomsen, žiūrovams pažįstamas iš filmų „Adomo obuoliai“, „Broliai“, „Palikimas“, „Šventė“. Jo partnerė filme – žymus supermodelis Helena Christensen. Būdama aštuoniolikos ji laimėjo titulą Mis Danija ir taip pradėjo savo įspūdingą modelio karjerą.

Antrasis birželio filmas – švedų drama „Staiga“ (Underbara älskade) (birželio 18 d., 17.10 val.). Tai pasakojimas apie be galo karštą vasarą, pirmąją meilę, automobilio katastrofą, kaimo parduotuvėlę, tėvą ir sūnų, prakiurusią valtelę bei begalinę žmogaus stiprybę pakilti ant kojų ir eiti toliau.

Pagrindinį vaidmenį filme atlieka švedų aktorius Michael Nyqvist, 2003 m. laimėjęs geriausio Švedijos aktoriaus apdovanojimą. 2007 m. filmas „Staiga“ buvo apdovabnotas publikos prizu Švedijos nacionaliniuose kino apdovanojimuose.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi originalo kalba su titrais anglų kalba du mėnesio trečiadienius „Skalvijos” kino centre (A. Goštauto g. 2/15, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma. Naujausius Šiaurės šalių kino filmus taip pat galima nemokamai skolintis Šiaurės ministrų tarybos biuro bibliotekoje (Didžioji g. 5, Vilnius). Tai vienintelė Šiaurės šalims atstovaujanti biblioteka šalyje, kuri yra atvira visiems, o paslaugos teikiamos nemokamai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją