Trys „Auksinės gervės“ buvo įteiktos labiausiai lietuviškam kinui nusipelniusiems žmonėms. Iškilmingą apdovanojimų ceremoniją vedė aktoriai Nelė Savičenko ir Vladas Bagdonas.

Komisijoje, kuriai teko sunkiausias darbas – išrinkti geriausius iš geriausių, buvo žymūs Lietuvos kino atstovai: Regimantas Adomaitis, Arūnas Matelis, Živilė Pipinytė, Algirdas Martinaitis, Romualdas Federavičius, Skirmantas Valiulis, Algirdas Selenis, Gražina Baikštytė, Artūras Jevdokimovas, Greta Zabukaitė. Komisijos pirmininkė – kino kritikė ir daugelio tarptautinių kino festivalių žiuri narė, kinotyros mokslų daktarė Gražina Arlickaitė.

„Sidabrinės gervės“ buvo įteiktos keturiolikai nominantų

Geriausias vaidybinis filmas : „Kolekcionierė“ rež. Kristina Buožytė

Geriausias trumpametražis filmas:“Nerutina“ rež. Jūratė Samulionytė

Geriausias dokumentinis filmas: “Varpas“ rež. Audrius Stonys

Geriausias animacinis filmas: “Margučių rytas“ rež. Jūratė Leikaitė

Geriausias TV filmas: “Nekviesta meilė“ rež. Alvydas Šlepikas

Geriausias operatorius:Audrius Kemežys

Geriausias dailininkas: Galius Kličius

Geriausias scenarijus: Alvydas Šlepikas „Nekviesta meilė“

Geriausias režisierius: Audrius Stonys „Varpas“

Geriausias epizodinės aktorės vaidmuo: Dalia Michelevičiūtė „Nereikalingi žmonės“

Geriausias epizodinio aktoriaus vaidmuo: Remigijus Sabulis „Nuodėmės užkalbėjimas“

Geriausias aktorius: Marius Jampolskis

Geriausia aktorė: Rasa Samuolytė ir Nelė Savičenko

Geriausias garsas: filmas „Varpas“.

Trys „Auksinės gervės“ buvo įteiktos už nuopelnus lietuviškam kinui

Skelbiant visus tris „Auksinių gervių“ laimėtojus salė skendėjo ovacijose. Pagerbiant operatorių Joną Gricių, režisierių Marijoną Giedrį ir aktorių Donatą Banionį visi susirinkusieji atsistojo. Kino meno veteranams buvo įteiktos auksu tviskančios statulėlės.

“Sidabrinėse gervėse“ skambėjo populiariausios lietuviškų kino filmų dainos

Vakaras prasidėjo renginio organizatorės Agnės Armoškaitės - Šemberienės padėkos žodžiu visiems susirinkusiems. Netrukus teatro uždanga prasivėrė ir puikios scenografijos fone pasirodė renginio vedėjai Nelė Savičenko ir Vladas Bagdonas.

Vakarą atidarė Nedos ir Arinos atliekama daina „Džiazas“. Įteikus du pirmuosius apdovanojimus scenoje buvo pristatyta muzikinė miniatiūra pagoniškais motyvais iš A.Puipos filmo „Moteris ir keturi jos vyrai“, kurią polifoniškai atliko grupė „Žalvarinis“. Vėliau skambėjo dainos iš filmų „Seklio Kalio nuotykiai“, „Vaikai iš Amerikos viešbučio“, „Riešutų duona“, „Maža išpažintis“. Pastarąją atliko Igoris Kofas plastiškai judančių vaikinų fone. Įspūdingai atrodė muzikinė miniatiūra iš A.Puipos filmo „Vilko dantų karoliai“, kurios metu scenoje pasirodė liepsnojantis dviratininkas. Vakarą užbaigė specialiai šiai šventei sukurta daina.

Apdovanojimus teikė garbūs Lietuvos žmonės

Apdovanojimams įteikti buvo pakviesti: krepšininkas Linas Kleiza, aktorius Olegas Ditkovskis, dirigentas Modestas Pitrėnas, režisierius ir komisijos narys A.Matelis, galiūnas Žydrūnas Savickas, skulptorius Audrius Liaudanskas, dainininkas Gabrielius Liaudanskas - Svaras („G&G sindikatas”),aktorė Ilona Balsytė, režisierė Inesa Kurklietytė, saksofonistas Petras Vyšniauskas, aktorė Regina Varnaitė, aktorius Adolfas Večerskis, Konstitucinio teismo teisėja Toma Birmontienė, kino kritikė ir komisijos pirmininkė Gražina Arlickaitė.

„Auksinių gervių“ laimėtojus skelbė renginio globėjas premjeras Gediminas Kirkilas.

Po renginio lauke buriavosi sužavėti „Sidabrinių gervių“ dalyviai. Marijonas Mikutavičius, sukūręs apdovanojimų baigiamosios dainos žodžius, nuoširdžiai džiaugėsi pavykusiu renginiu: „Jau seniai nemačiau tokio nuoširdaus ir nekičinio renginio. Buvo linksmų akimirkų, buvo ir tokių, kurios privertė susimąstyti. Dramaturgiškai ir su svoriu praėjęs renginys man paliko puikų įspūdį. Pagaliau buvo parodyta derama pagarba antriesiems mūsų tėvams – juk su R.Sabulio, A.Stonio filmais mes užaugom.“

Žurnalistas ir TV laidų vedėjas Edmundas Jakilaitis taip pat mielai dalinosi renginio įspūdžiais: „Renginys absoliučiai nuostabus. Patys geriausi komentarai. Kai buvo teikiamos „Auksinės gervės“ aš susigraudinau. Buvo labai gražu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją