Komisija pabrėžia, kad visi jos sprendimai yra kolegialūs ir todėl vieno žmogaus sprendimo absoliutas nesuderinamas su kolegialaus darbo principais. Juolab, kad kiekvienas komisijos narys turėjo teisę argumentuoti savo pozicijas ir jas ginti diskusijose su kitais vertinimo komisijos nariais.

Vertinimo komisija įdėmiai išklausė visų narių argumentus. Kadangi nuomonės išsiskyrė, sprendimas buvo priimtas balsuojant.

Todėl Garso gildijos „įsijungimas“ į vertinimo komisijos veiklą nėra motyvuotas ir liudija cechinį požiūrį į garso funkciją bendrame filmo meninių sprendimų kontekste.

Kviečiame filmų kūrėjus įveikti savo ambicijas ir džiaugtis mums padovanota kino švente. Mes pripažįstame, kad tarp dviejų filmų nominantų už garso takelį tik dėl techninių nesklandumų buvo nepaminėti filmo „Kolekcionierė“ kompozitorius Titas Petrikis ir filmo „Varpas“ kompozitorius Giedrius Puskunigis.

Labai atsiprašome autorių dėl šio nesklandumo, nes mūsų vertinimuose ir diskusijose šių filmų kompozitoriai buvo labai pozityviai paminėti ir išskirti.

Vertinimo komisijos vardu - „Sidabrinės gervės“ vertinimo komisijos pirmininkė Gražina Arlickaitė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją