„Balastas“ yra pats šviežiausias ir karščiausias pirmojo „Gala“ kino festivalio sezono filmas, kurį organizatoriai su pasididžiavimu rekomenduoja visiems gero autorinio kino gerbėjams ir naujų talentų mėgstantiems ieškoti žiūrovams. Misisipės deltos apylinkių gyventojai turbūt niekuomet negalvojo apie vaidybą kine, todėl entuziastingai sureagavo į filmo kūrėjų iškabintus skelbimus.

Šioje dramoje nėra muzikos, o natūralūs garsai prideda išgalvotai istorijai tikroviškumo, rašoma festivalio organizatorių pranešime.

Debiutuojančio režisieriaus Lance'o Hammerio sukrečiančią dramą „Balastas“ ypač aukštais balais įvertino įtakingų leidinių „Variety“, „Screen International“ ir „The Hollywood Reporter“ kritikai. Po premjeros „Sundance“ nepriklausomo kino festivalyje, kur šios juostos kūrėjai iš Quentino Tarantino rankų gavo du svarius prizus už geriausią režisūrą ir operatoriaus darbą, šiam filmui ir toliau buvo pranašaujama šviesi ateitis.

Už kuklų biudžetą nufilmuotas ir neprofesionalių aktorių suvaidintas kūrinys sulaukė kvietimo ir į 2008-ųjų Berlyno kino festivalio konkursinę programą, kurioje tik išskirtiniais atvejais atsiranda vietos prieš kelias savaites kitame prestižiniame renginyje startavusiam ir dar apdovanotam filmui. „Balastas“ taip pat sulaukė dėmesio ir Kanų festivalyje, todėl šio filmo pasirodymą „Gala“ kino festivalyje galima vadinti ir tarptautiniu šio projekto pripažinimu.

„Nuo pat starto „Gala“ festivalis kaip joks kitas kino projektas Lietuvoje dėl originalaus savo modelio turėjo galimybę operatyviai pateikti žiūrovams nepriklausomo kino naujienas iš viso pasaulio“, - sakė festivalio direktorius Vaidas Stackevičius. „Todėl filmo, kuris atvyko iš Kanų festivalio, pademonstravimas yra puikus pirmojo sezono uždarymo akcentas“.

„Gala“ kino festivalis prasidėjo lapkričio mėnesį ir šią savaitę rodo jau paskutiniuosius savo pirmojo sezono filmus. Žiūrovai dar turi galimybę pamatyti juostas „Popiečiaus tualetas“, „Išgelbėk mane, Erosai“ ir karščiausia festivalio uždarymo naujiena tapusį „Balastą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją