Filmo „Atgal į gamtą“ žvaigždė Emile Hirschas kaip Speedas Raceris šoka į „Mach 5“ automobilį, o Johnas Goodmanas ir Susan Sarandon vaidina jo tėvus.

Filme taip pat vaidina Christina Ricci, įkūnijusi Speedo draugę Trixie, bei Matthew Foxas (suvaidinęs filme „Dingę“), kuris pasirodo kaip jo pagrindinis varžovas Raceris X.

„FemaleFirst“ peržvelgė daugybę filmų, kuriuose figūravo žymiausios mašinos kino istorijoje, ir išrinko įsimintiniausius iš jų.

„Aston Martin“

Automobilis „Aston Martin“ yra toks pat svarbus filmo apie Jamesą Bondą atributas kaip ginklai, merginos, technologinės naujovės ir pats agentas 007.

Tačiau nepaisant didžiulės visuotinės meilės šiam automobiliui, „Aston Martin“ pasirodė tik penkiuose filmuose: „Auksapirštis“, „On Her Majesty's Secret Service“, „Į dienos šviesą“, „Pasveikink mirtį kitą dieną“ ir „Casino Royale“, taip pat dar pasirodys naujausiame „bondiados“ filme „Paguodos kvantas“.

Modeliai kito: „DB5“, „DBS“, „DB5 V12“, „V8 Vantage Volante“ ir „V12 Vanquish“.

Be abejo, naujausiomis technologijomis aprūpintas automobilis padės Bondui įveikti visus varžovus.

Žmogaus šikšnosparnio automobilis

„Batmobilis“ yra asmeninis Žmogaus šikšnosparnio arba Bruce Wayne‘o su nusikaltimais kovojančio „antrojo aš“ automobilis.

Šarvuotas automobilis su našiu varikliu buvo tobulinamas daugybę kartų nuo to laiko, kai „Žmogus šikšnosparnis“ pirmą kartą pasirodė ekranuose.

Filme „Žmogus šikšnosparnis: pradžia“ „batmobilis“, pavadintas „Tumbler“, labiau panėšėjo į tanką nei į prašmatnų automobilį, sublizgėjusį Timo Burtono filme „Betmenas“.

Naujajame filme „Tamsos riteris“ mašina vėl panaši į tanką ir yra aprūpinta kulkosvaidžiais ir tanko vikšrais vietoj padangų.

Herbis

Herbis yra mažas „Volkswagen Beetle“ automobiliukas, Disnėjaus traktuojamas kaip savito charakterio asmenybė.

„Meilės vabalas“ – baltas L87 „Volkswagen“ 1963 m. modelio prabangių automobilių klasės automobilis, yra stiprus varžovas lenktynėse , ne viename filme atlikęs pagrindinį vaidmenį.

Pavadintas mechaniko dėdės, boksininko nuolat sulaužyta nosimi, garbei, Herbis paskutinį kartą didžiuosiuose ekranuose pasirodė 2005 m. filme „Herbis. Lenktynių asas.“, kuriame vaidino Lindsay Lohan ir Mattas Dillonas.

Miniautomobiliai

Filmas „Itališkas apiplėšimas“ tapo gera reklama miniautomobiliams, kurie didžiajame ekrane pasirodė 1969 m.

Automobilis tapo filmo žvaigžde, po to, kai Michaelas Caine‘as ir kompanija pravažiavo juo Turino gatvėmis, mėgindami su grobiu pabėgti iš nusikaltimo vietos.

Nuolat išrenkamas kaip geriausia visų laikų filmų mašina, „Mini“ buvo atnaujinta 2003 m. „Itališko apiplėšimo“ perdirbininiui.

Kartu su naujais aktoriais filme pasirodė ir XXI a. automobilis „Mini Cooper“, kuris kaip ir jo pirmtakas susilaukė didžiulės sėkmės.

„Chitty Chitty Bang Bang“

„Chitty Chitty Bang Bang“ vaizduojamas kaip stebuklingas skraidantis automobilis, tačiau jo sukūrimą įkvėpė „monstrai“ su aviaciniais varikliais, kuriais 1920-aisiais važinėjo grafas Louisas Zborowskis.

Garsųjį filmo automobilį sukūrė Antrojo pasaulinio karo naikintuvų meistras Kenas Adamas ir filmų apie Bondą dekoracijų kūrėjas „Chitty Chitty Bang Bang“ numeris buvo „GEN 11“ – panašiausias į žodį „genie“ („džinas“), kurį tuo metu, kai buvo parašytas romanas, galėjo leisti Didžiosios Britanijos transporto priemonių registravimo sistema.

Tačiau iki to laiko, kai buvo sukurtas filmas (1968 m.), gauti šį numerį tapo įmanoma kaip „GEN 1E“ – nuo 1967 m. sausio iki liepos mėn. numeriuose buvo rašoma „E“ raidė, žyminti metus.

Kitos garsios mašinos yra Genevieve (1953 m.), „ECTO-1“ automobilis iš filmo „Vaiduoklių medžiotojai“, DeLorean iš filmo „Atgal į ateitį“ ir Bumblebee iš „Transformerių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją