Festivalio, kasmet vykstančio Berlyne, Madride ir Paryžiuje programa formuojama atrenkant geriausius šiuolaikinių kūrėjų iš viso pasaulio filmus, video instaliacijas, multimedia ir kitus kūrinius, parodas, rašoma menininko pranešime spaudai.

Lietuvoje filmas “Būti išstatytam” buvo pristatytas 2006 m.“Skalvijoje” ir 2007 m. mažųjų kino formų festivalyje “Tinklai”, kurio organizatorius Artūras Jevdokimovas, pristatęs filmą, pasakė, jog šis kūrinys abejingų nepalieka.

“Evaldo Janso filmas pasakoja tragišką ir autoironišką fikciją, kurios siužetą jungia mikčiojančio herojaus pasakojimas, kaip jis pateko į psichiatrinę ligoninę.

„Lyrinis herojus“ už kadro kažkodėl kalba lietuviškai, o tai gerokai stebina, nes visa kūrinio stilistika gerokai asocijuojasi tiek su absurdo dėsnius interpretuojančiais oberiutais, tiek su V.Pelevinu, ir kaip nebūtų juokinga net su M.Bulgakovu – vien ko vertas nuogas skrydis su nuotykiais. Filmui, kuriame autorius apsinuogina dvasiškai labiau nei fiziškai, sunku pritaikyti konkrečias žanrines charakteristikas. Tai lyg ir video projektas, lyg ir mistinis trileris” (Vaidilutė Brazauskaitė).

Evaldas Jansas yra pakviestas atvykti į Madridą, kur asmeniškai pristatys savo filmą ispanų meno publikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją