Kaip pasidalinti pinigus ir ištverti sunkų sutuoktinių darbą, žiūrovai sužinos nuo gegužės 16 d. Komedijų estafetę birželio mėnesį, 20 dieną, pratęs juosta „Velniop tą Sarą Maršal“, kurią sukūrė puikiai kritikų ir žiūrovų vertinami filmų „Užkibo“, „40-ties ir vis dar skaistus“ kūrėjai.

Po 6 metų draugystės Peteris išsiskiria su jo dievinama Sara. Kamuojamas sielvarto, jis išvyksta į Havajus, tačiau sužino, kad tame pačiame viešbutyje su vaikinu apsistoja jo buvusi mergina! Ir kai atrodo, jog skausmo iškęsti nebeįmanoma, Peteris pradeda matyti gyvenimą iš naujo.

Dar vieną komediją žiūrovai išvys rugpjūčio 15 d. „Meilės guru“ meilės pamokas Amerikoje dalins ir santuokas lipdys būrys garsenybių Mike‘as Myersas, Jessica Alba, Justinas Timberlake‘as, Jessica Simpson ir kt. Na, o savo įvairiapusišką talentą juostoje „Keistuolis Deivas“ rodys į ateivius persikūnijęs Eddies Murphy. Šios komedijos premjera – rugpjūčio 29 d.

Ši vasara bus neeilinė senų gerų nuotykių pasiilgusiems žiūrovams. Jėgas suvieniję S. Spielbergas, G. Lucasas ir H. Fordas po 19 metų pertraukos sugrąžino neramią kultinio Indianos Džounso dvasią. Pasaulinė „Indianos Džounso ir krištolo kaukolės karalystės“ premjera, vadinama viena didžiausių ir labiausiai laukiamų šiais metais, gegužės 23 d. įvyks ir Lietuvoje.

Į nepaprastą fantazijos pasaulį su kerinčiais vizualiaisiais efektais nukels filmas „Narnijos kronikos: princas Kaspijanas“. Antra dalis su rašytojo C. S. Lewiso knygos herojais, keturiais Narnijos pasaulį ir jo įpėdinį princą Kaspijaną gelbėjančiais vaikais, kino ekranus pasieks birželio 20 d. Dar vienas netikėtas sugrįžimas šią vasarą – tai griausmingoji „Mumija: drakono imperatoriaus kapas“.

Šįkart archeologas Rikas su šeima iš amžino miego prikelia žiaurų, kažkada burtininkės sutramdytą drakono imperatorių, kuris vėl tikisi užvaldyti pasaulį, o Rikui teks rasti būdų, kaip tam pasipriešinti... Šioje nuo rugpjūčio 1 d. pradedamoje rodyti nuotykių juostoje pagrindinius vaidmenis atlieka Jetas Li, Brendanas Fraseris, Maria Bello ir kt.

Ne mažesnės kovos virs ir animaciniame pasaulyje. Birželio 6 d. kung fu pamokas rodys ir nuo plėšraus leopardo gelbės iš koto verčiantis animacinis, lietuviškai dubliuotas „Kung fu pandos“ pasaulis. Į 2805-uosius Žemėje nukels kita animacinė juosta „Wall-E. Šiukšlių princo istorija“, kur šiukšles presuojantis robotas įsimyli į Žemę atkeliavusią robotę Eve, paskui kurį sekdamas per galaktiką sužino apie tikrąją Eve misiją. Šis nepaprastai nuoširdus ir originalus filmas yra naujas studijos „Pixar“, sukūrusios „Žuviuką Nemo“, darbas. Premjera – liepos 18 d.

Netikėtą siurprizą žiūrovams parengė kinuose retokai rodomo miuziklo žanro kūrėjai. „Mamma mia!“ – tai garsaus miuziklo ekranizacija, pasakojanti apie senus jausmus atgaivinusią Sofi, kuri, norėdama sužinoti, kas yra jos tėvas, į savo vestuves pakviečia 3 buvusius mamos gerbėjus. Nuostabi Viduržemio jūros gamta, intriguojančios meilės paslaptys, puikus aktorių Meryl Streep, Pierce‘o Brosnano, Colino Firtho, Stellano Sarsgardo ansamblis ir legendinės „ABBA“ dainos – liepos 18 d. pradedamame rodyti miuzikle „Mamma mia!“.

Į kino ekranus su nauja mistine drama grįžta talentingas indų kilmės režisierius M. Nightas Shyamalanas („Šeštasis pojūtis“). Juostoje „Įvykis“ nuo apokaliptinės krizės, gresiančios sunaikinti visą žmoniją, bėga sutuoktinių pora, kurią vaidina aktoriai Markas Wahlbergas ir Zooey Deschanel.

Filmo premjera – birželio 13 d. Kokia tiesa slypi kažkur anapus, atskleis pirmąkart į didžiuosius ekranus perkeltas serialas „X failai“. Juostą „X failai: noriu tikėti“ sukūrė serialo režisierius Chrisas Carteris, pagrindinius vaidmenis pakvietęs atlikti Davidą Duchovny ir Gillian Anderson, kurie vėl stebins paranormalių reiškinių tyrimais, atkakliu tiesos ieškojimu ir sudėtingais tarpusavio santykiais. Premjera Lietuvoje – liepos 25 d.

Veiksmą ir galingus specialiuosius efektus mėgstančių gerbėjų vasarą laukia dviejų komiksų ekranizacijos. Nuo birželio 13 d. nepaprastą jėgą ir vidinę žmogaus dramą demonstruos „Nerealusis Halkas“, kurį sukūrė režisieriaus Luiso Leterrierio (abi „Transporterių“ dalys), aktorių Edwardo Nortono, Liv Tyler, Timo Rotho ansamblis.

Rugpjūčio pabaigoje, 22 dieną, įvyks ir „Pragaro vaikio: aukso armijos“ premjera. Bauginantį paralelinio pasaulio blogį, susitelkusį į armiją, turės nugalėti ne monstras, bet ir ne žmogus, o... pragaro vaikis. Įspūdingus kostiumus ir grimą, naujausius efektus ir niūrią tamsos pasaulio viziją pateiks režisierius Guillermo del Toro („Pano labirintas“) bei aktoriai Ronas Perlmanas, Selma Blair ir kt.

Na, o jau birželio 27 d. startuos veiksmo filmas „Ieškomas“, populiaraus M. Millar grafinio romano ekranizacija. Nusivylęs Veslis netikėtai susipažįsta su moterimi, pravarde Lape, kuri įtraukia jį į paslaptingą Brolijos organizaciją. Siekdamas atkeršyti už tėvo mirtį ir išmokytas atskleisti savo galias, Veslis suvokia, kad jo bendrininkai yra pavojingesni nei atrodė, o jis pats turi išmokti valdyti savo likimą. Intriguojančio siužeto filme vaidina Angelina Jolie, Morganas Freemanas, Jamesas McAvoy‘us ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją