Naujos idėjos svarba išeina už studijos ribų – „Walt Disney“ kompanija skleidžia naują iniciatyvą visame pasaulyje įvairiais informacijos šaltiniais, ugdymo priemonėmis, pramogų parkuose. Naujam padaliniui vadovaus „Disney“ senbuvis Jean-Francoisas Camilleris, kuris anksčiau buvo „Walt Disney Studios Motion Pictures France“ vyresniuoju viceprezidentu ir generaliniu direktoriumi.

„Disneynature“ pagrindinė būstinė bus Prancūzijoje, kur Jean-Francoisas Camilleris ir jo komanda prižiūrės iniciavimą, vystymą bei aukštos kokybės projektų pasiekimus.

Tarp pirmųjų filmų, kurie bus išleisti pažymėti šiuo nauju ženklu, bus filmas „Earth“ (Žemė), kurį režisuos daugelį apdovanojimų pelnęs britų prodiuseris bei režisierius Alastairas Fothergillas. Tarp jo nuoplenų yra BBC televizijos ir „The Discovery Channel“ serialas „Planet Earth“ (Žemės planeta) ir „The Blue Planet“ (Žydroji planeta).

Filmą „Earth“ kurs „BBC Worldwide“ ir „Greenlight Media“ kartu su Marku Linfieldu – filmas pakvies žiūrovą į įspūdingą kelionę po mūsų gimtąją planetą Žemę – tokią, kokios mes niekada anksčiau nebuvome matę. Tekstą filme skaitys garsus aktorius Jamesas Earlas Jonesas. Premjera numatoma per Žemės dieną, 2009 metų balandžio 22 d. „Mums patinka balansuoti tarp paveldo ir naujovių – ir „Disneynature“ yra labai geras to pavyzdys. Mes perduodame „Disney“ palikimą – „True-Life Adventures“ – seriją trumpametražių dokumentinių filmų, sukurtų „Walt Disney“ studijoje nuo 1948 iki 1960 m., į žymių šiuolaikinių filmų kūrėjų rankas naudojant modernias technologijas“ – sako Robertas A. Igeis, „Walt Disney“ kompanijos prezidentas.

„Disneynature yra koncepcija, kurią mes norime artimiausiais metais išvystyti tiek mūsų kompanijoje, tiek visame pasaulyje. Ir mes tikimės, kad šie filmai padės geriau įvertinti ir suprasti mūsų planetos grožį bei pažeidžiamumą“, - sako jis.

Dickas Cookas priduria: „Disneynature“ tikslas yra pasiūlyti filmus, kurie apeliuos į kiekvieną, sužavėtą gamtos didingumu ir besidomintį šiuolaikiškų grandiozinių filmų kūrimu. Šiuolaikinių kūrybinių įrankių dėka filmų kūrėjai turi neribotas galimybes papasakoti gamtos beribiškumo istorijas. Šios istorijos lygiai taip pat įdomios kaip ir panašūs grožinės literatūros veikalai bei yra tokio masto ir apimties, kad tinka rodymui didžiuosiuose ekranuose.“

„Gamta pati išranda ir kuria nuostabiausias istorijas. Mūsų vaidmuo – papasakoti šias istorijas aistringai ir su entuziazmu bei kuo didesnei auditorijai,“ – sako Camilleri. „Geriausiais režisieriai parodys gamtą tokią, kokios anksčiau niekas nematė, taip pat padėsime žmonėms atrasti nuostabų mūsų pasaulio grožį ir suprasti iššūkius, skirtus ateities kartoms.“

„Tai ypač jaudina todėl, kad „Disney“ studijos įžymumo dėka mes galime tikėtis, kad „Earth“, taip pat „Chimpanzee“ (Šimpanzės) ir „Big Cats“ (Didžiosios katės) pamatys kuo plačiausios auditorijos. „Disney“ buvo įkvėpimo šaltinis ištisoms laukinės gamtos dokumentalistų kartoms. Ir tai tikrai džiugus įvykis – perkelti šį nepaprastą paveldą į aukštesnį lygmenį“, - priduria Alastairas Fothergillas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją