Filmo siužetas pasakoja apie privačioje klinikoje dirbančią jauną logopedę, kuri po savo tėvo mirties praranda sugebėjimą patirti emocijas. Tačiau vieną dieną visiškai atsitiktinai pamačiusi save mėgėjiškai nufilmuotoje video medžiagoje, moteris atranda, kad galbūt dar ne viskas prarasta – emocijos gali grįžti.

Jai tereikia dirbtinai sukurti situaciją, kuri sukels tam tikras emocijas ir ją nufilmuoti. Herojė turi surinkti įvairių emocijų „kolekciją“…Prasideda neįtikėtinas eksperimentas, rašoma „Skalvijos“ pranešime.

„Kodėl žmonės yra kur kas emocingesni žiūrėdami filmus – tada juokiamės, verkiame, bijome?“ – ieškant atsakymo į šį klausimą režisierei Kristinai Buožytei ir kilo mintis sukurti filmą. “Kolekcionierė“ - tai pirmas režisierės pilnametražis filmas.

Kristina baigė Kino ir TV režisūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka aktoriai Gabija Ryškuvienė („Vaikiai iš amerikos viešbučio“, „Anastasia“, „Nereikalingi žmonės“) ir Marius Jampolskis („Chotabyčius“). Jie kartu – keistas, dramatiškas ir romantiškas tandemas: po tėvo mirties palūžusi logopedė Gailė ir bevardis vaizdo „Montuotojas“ – maištaujantis, liūdnas, prasilošęs, į girtuoklystę klimpstantis idealistas.

Šie žmonės, aplinkybių suvesti, tiesiog negali vienas be kito. Nors buvimas drauge iš jų daug atima, jis daug ir duoda... Ar meilė išgelbės du skęstančius?

„Šis vaidmuo nepanašus į jokį kitą ir man buvo tikras iššūkis. Buvo didelė erdvė pasireikšti – nuo bejausmės žmogystos iki stipriausių emocijų krečiamos moters. Pirmą kartą mano personažas yra beveik kiekviename kadre, tai pridėjo įtampos ir atsakomybės, tačiau be galo malonios. Dar niekada nebuvo taip sunku ir taip smagu dirbti“, – prisipažino aktorė G.Ryškuvienė.

„Tai pirmasis mano vaidmuo, kai vaidinu savo amžiaus vyrą, labiausiai atitinkantį mano gyvenimišką patirtį. Anksčiau tekdavo vaidinti jaunesnius herojus nei pats esu gyvenime“, – džiaugėsi 29 m. aktorius M.Jampolskis.

Patirties režisūroje Kristina įgijo kurdama trumpametražius filmus, muzikinius video, o taip pat dirbdama asistente ar montažo režisiere kitų lietuvių bei užsienio autorių filmuose.

Filmą kūrė kino gamybos kompanijos TREMORA ir Reflex AG bendradarbiaujant su Lietuvos muzikos ir teatro akademija, iš dalies finansavo Kultūros ir sporto rėmimo fondas. Filmo biudžetas nesiekė 50 000 litų.

Filmavimas truko 30 dienų, buvo filmuojama 24 lokacijose (filmavimo vietose), bendrai filmo kūrime dalyvavo virš 70 žmonių.

Filmuojant automobilių važinėjimus su kaskadiniais triukais stabdyti eismą Konstitucijos prospekte Vilniuje teko net keturiems policijos ekipažams.

Neapsieita ir be komiškų situacijų: filmuojant muštynių sceną Vilniaus stoties rajone teko „susidraugauti“ su vietiniais gyventojais, kurie vos nesumušė aktoriaus Mariaus Jampolskio. Vėliau jie pasisiūlė filmą „režisuoti“, o galiausiai prisijungė prie masuotės aktorių ir noriai vaidino.

Filme vaidina: Gabija Ryškuvienė, Marius Jampolskis, Valda Bičkutė, Darius Gumauskas, Darius Petkevičius, Valerijus Jevsejevas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją