Tarp raudonu kilimu žengusių žvaigždžių buvo aktorė Liv Tyler (Liv Tailer), kurią į kino teatrą nulydėjo gerbėjų šūksniai.

Elfų princesę Arveną vaidinusi L.Tyler figūrą pabrėžiančią suknelę, kurią vilkėjo antradienį per premjerą Paryžiuje, Londone iškeitė į juodą atlasinį Stellos McCartney (Stelos Makartni) kelnių kostiumą.

Aktorė Cate Blanchett (Keit Blanšet), kuri filme vaidina Galadrielę, vilkėjo baltą "Versace" suknelę ir tokios pačios spalvos kašmyro paltą.

C.Blanchett pagyrė gerbėjus - televizijai "Sky" ji sakė, kad jie panašūs į futbolo aistruolius .

Į Londoną taip pat atvyko aktoriai Dominicas Monaghanas (Dominikas Monahanas) bei Seanas Astinas (Šonas Astinas) ir režisierius Peteris Jacksonas (Piteris Džeksonas). Visiems krito į akis, kad nėra Elijah Woodo (Elaidžos Vudo), kuris vaidina Frodą Beginsą, ir Christopherio Lee (Kristoferio Li), įkūnijusio blogąjį burtininką Sarumaną.

Pradedant demonstruoti antrąją klasika tapusios J.R.R.Tolkieno (Dž.R.R.Tolkino) istorijos dalį, filmo kūrėjams tenka važinėti į premjeras visame pasaulyje.

Naujojoje Zelandijoje daugiau kaip metus filmuotos ir 300 mln. dolerių kainavusios trilogijos antroji dalis jau buvo pristatyta Niujorke bei Paryžiuje.

"Dviejų tvirtovių" dar laukia premjeros Kopenhagoje, Los Andžele, Velingtone bei Sidnėjuje.

Filmas JAV ir daugelyje Europos šalių pradedamas rodyti gruodžio 18 dieną. Lietuvos kino teatruose jį galima bus išvysti nuo 2003 metų sausio 24 dienos.

Keturiais "Oskarais" apdovanotos "Žiedo brolijos" tęsinyje be pamėgtų hobitų, nykštukų ir elfų, žiūrovų laukia įspūdingas burtininko Gendalfo sugrįžimas. Iširusios brolijos nariams teks grumtis su Viduržemį bandančiomis paveržti blogio jėgomis. Jų kelias veda į Fangorno girią bei Izengardą, taip pat žirgus mylinčių karingų rohaniečių kraštą.

Lemtingas mūšis Rohane žada apstulbinti žiūrovus naujais kompiuteriniais specialiaisiais efektais, kuriems filmo kūrėjai parengė specialią kompiuterių programą, gebančią ekrane "sukurti" dešimtis tūkstančių savarankiškų karių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją