Antrajame nemokamame kino vakare bus parodyti nacionalinės dvasios persmelkti poetiniai Julijos ir Rimanto Gruodžių etiudai: filmas „Šeimyna“ apie vienišą moterį, ieškančią savęs, „Kaliausė“ - apie seną, beišnykstančią lietuvių ūkininkų tradiciją daržuose ir soduose statyti išmoningai papuoštas kaliauses paukščiams bei žvėrims baidyti, tai pat filmą „Meistras“ apie miške gyvenantį medžio drožėją Robertą Žaliuką, jo talentą, kūrinius ir savitumą, bei juosta „Pirtis“ apie seniausią Vilniaus pirtį ir joje vykstančias vyrų bei moterų maudynes.

Rimantas Gruodis ir Julija Gruodienė – Lietuvai ir pasauliui puikiai pažįstami dokumentinių filmų meistrai. Jų filmai rodyti Europos ir JAV tarptautiniuose festivaliuose, Lietuvos ir užsienio televizijose. Studijos darbai yra pelnę apdovanojimų, juos palankiai vertina kino žiūrovai ir kritikai. Kaip yra pastebėjęs talentingas kino kritikas Saulius Macaitis, šie autoriai fiksuoja realybę, kuria nesidomi bulvarinė žiniasklaida.

„Jų filmuose nėra didžiulių įvykių, skambių nusikaltimų, politinių deklaracijų. Tiesiog pakraščio gyvenimas. Toks, koks yra... Jie nori suprasti ir atskleisti iš pirmo žvilgsnio nematomus tikrovės dėsningumus. Subtili pagarba amžininkams, kad ir patiems kukliausiems. Mokėjimas tiksliai struktūruoti medžiagą, minties taupumas, sugestyvumas“, - apie R. Gruodžio ir J. Gruodienės kūrybą yra sakęs S. Macaitis.

VDU klubas „Sesija“ – aktyvios visuomenės ir daugiafunkcinės kultūros erdvė, kurioje maloniai bendrauja, dirba, organizuoja, įgyvendina mintis ne tik VDU bendruomenės nariai, bet ir universiteto svečiai bei bendraminčiai. Klubas siekia sukurti naują erdvę VDU bendruomenės ir visuomenės vidinių ir išorinių ryšių stiprinimui, atveria duris netradiciniams, tarpdisciplininiams universiteto ir miesto projektams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją