Daugybę įvairių apdovanojimų pelnęs, Kanų kino festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis“ 2006 metais pristatytas filmas pasakoja apie vienišą architektą, kuris genamas nusivylimo gyvenimu, nusprendžia įkūnyti savo svajonę – pasistatyti namą medyje ir apsigyventi miške.

Tai filmas – sakmė apie kelionę į save, pilnas gražių lyriškų vaizdų, kuriame fantazija persipina su realybe, rašoma Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje pranešime.

Filmo operatorius Vladas Naudžius, dailininkė Agnė Rimkutė, kompozitorius Linas Rimša, filme vaidina Andrius Bialobžeskis, Jurga Jutaitė, Mykolas Vildžiūnas ir kt.

Pasak festivalio organizatorių, į festivalio programą atrinkti filmai, kuriuose į Vidurio bei Rytų Europos realybę žvelgiama jaunų žmonių akimis. Kontempliatyvi lyriška lietuvių kūrėjų istorija neabejotinai turėtų išsiskirti bendrame ganėtinai nepatogiame, o kartais ir gąsdinančiame naujosios Europos kino kontekste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją