Apžvalgininkai šios Niujorke įsikūrusios draugijos pasirinkimą vertina kaip požymį, leidžiantį numatyti galimus "Oskarų" laureatus.

"Valandos" pagal Michaelo Cunninghamo (Maiklo Kaningemo) romaną, už kurį jis gavo Pulitzerio (Pulicerio) premiją, įveikė tokius varžovus, kaip antrojoje vietoje likusi "Čikaga" (Chicago), trečiąją vietą gavęs filmas "Niujorko gaujos" (Gangs of New York), ketvirtoje vietoje likęs "Tylusis amerikietis" (The Quiet American) ir penktojoje vietoje atsidūrusi "Adaptacija" (Adaptation).

"Valandose", kurios turi pasirodyti šį mėnesį, vaidina Nicole Kidman (Nikol Kidman), Meryl Streep (Meril Strip) ir Julianne Moore (Džulian Mur). Filmas pasakoja apie tris skirtingu metu gyvenusias moteris, tarp jų - apie V.Woolf, pradedančią rašyti romaną Misis Dalovėj".

Geriausiu aktoriumi buvo išrinktas Campbellas Scottas (Kempbelas Skotas), suvaidinęs "juodojoje" komedijoje "Gudruolis Rodžeris" (Roger Dodger), o geriausia aktore - J.Moore, kuri pagerbta už darbą dramoje " Toli nuo dangaus" (Far From Heaven).

41 metų C.Scottas taip pat prodiusavo savo filmą, pasakojantį apie reklamos vadybininką, kuris bando savo sūnėną išmokyti, kaip manipuliuoti moterimis. Geriausiu užsienio filmu pripažinta ispanų režisieriaus Pedro Almodovaro juosta "Pasikalbėk su ja" (Hable Con Ella).

Kiti į geriausiųjų dešimtuką patekę filmai yra "Tvora nuo triušių" (Rabbit-Proof Fence), "Pianistas" (The Pianist), "Toli nuo dangaus", "Trylika pokalbių apie vieną dalyką" (Thirteen Conversations About One Thing) ir "Frida" (Frida).

Nacionalinė vaidybinių filmų peržiūros taryba buvo įsteigta 1909 metais, kaip institucija, peržiūrinti filmus prieš cenzūrą. Geriausių metų filmų dešimtuką ji pradėjo rinkti 1919-aisiais. Tarp tarybos narių yra kino pramonės profesionalai, mokytojai, studentai ir istorikai.

Savo apdovanojimus organizacija įteiks sausio 14 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją