Nepriklausomybės dienai skirtame renginyje bus atkreiptas dėmesys ir į legendinio Kauno kino teatro „Romuva“ laisvę ir nepriklausomybę nuo komercinės veiklos. VDU klubas „Sesija“ ir bičiuliai, siekdami nuolatinio miesto valdžios dėmesio šiai problemai ir parodydami, jog šis klausimas svarbus ne vien pareiškėjams, bet ir didžiuliam būriui nekomercinio kino mėgėjų, rinks parašus žmonių, pritariančių „Romuvos“ – kaip nekomercinio kino centro – veiklos tęstinumui.

Filmas „Vienui vieni“ sukurtas remiantis tikrais faktais. Jo įvykių pagrindas – tragiškas ir viltingas Lietuvos istorijos tarpsnis, kai rezistencinis judėjimas priešinosi sovietų invazijai, rašoma organizatorių pranešime.

Juostoje pasakojama žymaus lietuvių partizano Juozo Lukšos-Daumanto ir jo šeimos istorija. Juozas Lukša už Lietuvos nepriklausomybę kovojo ir savo šalyje, ir Vakaruose. Ten jis sutiko savo vienintelę meilę Nijolę, tačiau grįžo į Lietuvą tęsti kovos ir asmeninio gyvenimo nebegyveno. Du Juozo Lukšos broliai buvo nužudyti sovietų, du – ištremti į Sibirą. Tėvas, sugniuždytas sūnų likimo, išprotėjo. Juozą Lukšą, vos sulaukusį trisdešimties, nužudė sovietų slaptosios tarnybos.

Filme surinkta garsių Lietuvos aktorių komanda: Saulius Balandis, Brigita Bublytė, Vladas Bagdonas, Ramūnas Rudokas, Povilas Stankus, Danutė Vidugirytė, Rolandas Kazlas, Arūnas Sakalauskas, Liubomiras Laucevičius, Vytautas Rumšas, Olegas Ditkovskis. Jie atskleidžia istoriją apie išdidžius ir narsius žmones, kurie pernelyg brangino savo tėvynę, kad galėtų nulenkti galvą prieš okupantus. Tai filmas apie žmones, kurie kovojo vienui vieni…

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją