„Nors šis susitarimas nėra nei tobulas, nei toks, kokio mes nusipelnėme, mūsų streikas nebuvo veltui,“ – rašoma gildijos nariams skirtame elektroniniame laiške.

Vienas iš pagrindinių streiko klausimų – užmokestis už internete platinamus darbus.

Jei sekmadienį bus pritarta paremti šį susitarimą, rašytojai jau pirmadienį vėl pradėtų dirbti.

Nesutarimas dėl honorarų už pakartotinius filmų ir kitų programų rodymus, paralyžiavo Holivudo kino ir TV pramonę, daugelis darbuotojų prarado darbą, buvo atšaukta „Auksinių gaublių“ apdovanojimo ceremonija.

Maždaug 10500 rašytojų nustojo dirbti lapkričio 5 d., parėjus keletui dienų nuo senosios sutarties pasibaigimo. Susitarimas pasiektas po savaitę trukusių neformalių derybų tarp rašytojų gildijos ir studijų vadovų.

Dėl streiko Los Andželo kino ir TV pramonė prarado mažiausiai 650 mln. JAV dolerių. Jie susitarimas bus pasiektas, anot studijų vadovų, praeis dar maždaug du mėnesiai, kol pasirodys naujos TV laidos.

Studijos turės nuspręsti, kurie iš 65 sustabdytų serialų bus pratęsti. Tarp šių yra tokie populiarūs serialai kaip „Grei anatomija“, „Nusivylusios namų šeimininkės“, „Daktaras Hausas“ ir „CSI: kriminalistai“.

Filmai nukentėjo mažiau, nes jų kūrimas trunka ilgiau. Netrukus pasirodys „Da Vinčio kodo“ priešistorė „Angelai ir demonai“ bei „Santaram“ su Johnny Deppu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją