Ne mažiau liaupsių sulaukė ir jame vaidinantys aktoriai aktoriai Javieras Bardemas („Auksinis gaublys“ už geriausią antro plano vaidmenį), Tommy‘is Lee Jonesas („BAFTA“ nominacija), Kelly Macdonald („BAFTA“ nominacija) ir kt.

Filmo režisieriai, už paskutinius filmus sulaukę kritikos, vėl įrodė esantys verti kino genijų titulo. Intriguojantis siužetas, juodasis humoras, už kruvinų žudynių slypinti filosofinė moralė ir įtaigi aktorių vaidyba lėmė, kad, daugelio nuomone, E. Ir J. Cohenai sukūrė geriausią filmą savo karjeroje. Jis Lietuvoje pradedamas rodyti nuo vasario 22 dienos.

„Šioje šalyje nėra vietos senukams“ – tai rašytojo Cormacko McCarthy‘o romano ekranizacija, nukelianti į gūdų Teksaso valstijos užkampį. Mažame miestelyje gyvenantis Vietnamo karo veteranas Levelynas Mosas (akt. Joshas Brolinas) netyčia suranda du milijonus dolerių.

Tiesa, be didžiulės grynųjų sumos kulkų suvarpytame furgone guli keli kūnai su šautinėmis žaizdomis ir heroino krovinys. Kaubojus nusprendžia pinigus priglausti savo namuose, tačiau dviejų milijonų niekas taip paprastai iš rankų nepaleidžia.

Netrukus kaitriuose Teksaso smėlynuose įsiplieskia kruvinos gaudynės. Levelyno pėdomis seka žiaurūs narkomafijos nariai ir bebaimis, nuolaidų nedarantis žudikas (akt. J. Bardemas). Savo aukas pasirenkantis tiesiog išmesdamas monetos herbą arba skaičių, į apsnūdusį miestelį jis atneša negailestingą blogį. Įsisiautėjus smurtui, žudynes desperatiškai stengiasi sustabdyti ir savo valdoms ramybę sugrąžinti norintis miestelio šerifas (akt. T. Lee Jonesas). Tačiau ramybės sugrąžinti jau nepavyks...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją