Absoliuti dauguma dalyvių – 20-25 metų amžiaus vaikinai. Moteriškų kūrinių ypač mažai, tačiau matyti, kad prie jų praleista kur kas daugiau laiko.

Išradingi filmai smaigsto ironiškus komentarus

Dažniausiai pasitaikantis filmo pavadinimas – abstraktus, egzistencinis žodis („Likimas“, „Gyvenimas“, „To be or not…“, „Skrydis“, „Sąžinė“. Tiesa, buvo ir labai proziškų – „Vagis“ bei „Vagis po 20min“, „Šakutės mirtis“, „Bėk, žemaiti“.

Kaip ir kasmet, neapsieita be pačios „Pravdos“ integracijos („Kartą metuose net „Pravda“ iššauna – net trys dalys. Paprastesni variantai pavadinti tiesiog „Pravda“).

Ne visi dalyviai norėjo prisistatyti savais vardais – ypač „ant bangos“ šiuo metu filmus žymėti „kino studijos“ ženklu. Taip pas mus atsirado „Ponia Klevienė“, grupė „Iš reikalo“, VKA JN07/2.

Nesunku pastebėti, kad keistas vardas suponuoja ir būtinybę duoti filmui originalų pavadinimą.

Maždaug pusė dalyvių – jau pažįstami iš ankstesnių festivalių. Nenuilstantis Tadas Vidmantas vėl pristatė krūvą filmų, rašoma pranešime spaudai. 2007 metų laureatai Giedrius Stauskas, Tadas Montrimas, Mantautas Šulskus – visi jie griebia fortūną už ten, kur pasiekia ir laukia komisijos nuosprendžio.

Balsuok už Muzikos banko dainas

Muzikos banke aistros ramesnės – organizatoriai sulaukė 67 garso takelių iš konkurse dalyvaujančių muzikos kūrėjų bei virš 40 – į prizą nepretenduojančių žinomų Lietuvos muzikantų. Šiuo metu muzikos banke – 163 kūriniai, iki metų pabaigos jų bus virš 1000. Muzikos banku šiemet pasinaudojo 235 kūrėjai.

Įdomu, kiek vienodų dainų suskaičiuosim festivalyje. Iki vasario 15 dienos dar gali siųsti savo muzikos kūrinį ir pretenduoti į prizą – mobilųjį telefoną. O jei kūrinį nusiuntė tavo draugas, nepamiršk už jį nubalsuoti.

Kovo 7 dieną ateik į festivalio apdovanojimus „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre – čia tavęs lauks tai, ko dar festivalyje nematei. O jeigu Vilnius tau ne pakeliui, „Pravda viena minutė“ tą pačią dieną startuoja penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose – vadinasi, ir Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje bei Šiauliuose. Savo vietą tikrai atrasi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją