„Atpirkimas“ taip pat pretenduoja tapti geriausiu filmu, tačiau šioje nominacijoje jis konkuruoja su Ridley Scotto „Amerikos gangsteriu“, liūdnu trileriu „Šioje šalyje nėra vietos senukams“, „Bus kraujo“ ir „Kitų gyvenimai“ (The Lives Of Others).

Geriausio aktoriaus kategorijoje, McAvoy susirungs su Danielu Day-Lewis, kuris vaidina labai praturtėjusį naftos ieškotoją filme „Bus kraujo“. Geriausiu aktoriumi taip pat pretenduoja tapti Holivudo numylėtinis George‘as Clooney už „Maiklą Kleitoną“, Viggo Mortensenas už „Rytietiškus pažadus“ ir Ulrichas Muhe už „The Lives Of Others“.

O Keirai Knightley teks pakovoti dėl geriausios aktorės vardo. Jos konkurentės yra Cate Blanchett už „Elžbieta: aukso amžius“, veteranė Julie Christie už sergančią Alzhaimerio liga filme „Away from Her“, Marion Cotillard už dainininkės Edith Piaf pavaizdavimą juostoje „Rožinis gyvenimas“ ir Ellen page už „Juno“.

Baiminantis, kad dėl scenaristų streiko šiųmetė Oskarų įteikimo ceremonija gali atsidurti pavojuje, raudonasis kilimas, vedantis į BAFTA apdovanojimus Londono karališkame operos teatre vasario 10 d. gali pritraukti nemažai Holivudo pažibų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją