Tačiau prabangi ceremonija buvo atšaukta dėl vykstančio rašytojų streiko, todėl nė vienas aktorius nedalyvavo.

Taip pat apdovanotas Danielis Day Lewisas, kuris gavo „Auksinį gaublį“ kaip geriausias aktorius už naftos magnato vaidmenį filme „Bus kraujo“. Apdovanojimai buvo paskelbti „Beverly Hilton“ viešbutyje per tylią ceremoniją, kurioje nedalyvavo nė vienas aktorius.

Televizijos pramogų reporteriai, tokie kaip Billy Bush iš „Access Hollywood“ ir Mary Hart iš „Entertainment Tonight“, perskaitė nugalėtojų sąrašą 600 kolegų auditorijai, kuri nedarniai paplojo.

Kruvinasis „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“ („Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street“) išrinktas geriausiu miuziklu ar komedija, o jame vaidinęs aktorius Johnny Deppas – geriausiu miuziklo ar komedijos aktoriumi. Stepheno Sondheimo teatro miuziklo inscenizacijoje jis suvaidino kerštingą kirpėją, perrėžiantį gerkles savo klientams.

Didžiosios Britanijos aktorė Julie Christie išrinkta geriausia aktore už Alzheimerio liga sergančios moters vaidmenį filme „Away From Her“. Australė Cate Blanchett, suvaidinusi filme „Manęs čia nėra“ („I'm Not There“), išrinkta geriausia antraeilio vaidmens atlikėja, o prancūzė Marion Cotillard, nepaprastai gerai įkūnijus Edith Piaf filme „La Vie En Rose“, gavo geriausios miuziklo ar komedijos aktorės apdovanojimą.

Ispanas Javieras Bardemas, suvaidinęs žudiką filme „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ („No Country for Old Men“), gavo prizą kaip geriausias antrojo plano aktorius.

Pareiškime, publikuotame po paskelbimo, J. Bardemas pasakė: „Didelė garbė gauti šį prizą tokiu metu, kai šioje kategorijoje tiek daug įsimintinų vaidmenų.“

Filmas „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ taip pat laimėjo apdovanojimą už geriausią scenarijų, kurį parašė jo režisieriai broliai Ethanas ir Joelis Coenai.

Filmas „La Troškinys“ („Ratatouille“) buvo išrinktas geriausia animacine juosta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją