Britų drama "Atpirkimas" dominavo nominuotųjų sąraše pretenduodamas į septynias statulėles, kurių viena - už geriausią metų filmą.

Statulėles taip pat pretenduoja gauti šios dramos aktoriai Jamesas McAvoy ir Keira Knightley, režisierius Joe Wrightas.

Kiti geriausiais pretenduojantys tapti filmai - Ridley Scotto "Amerikos gangsteris", Davido Cronenbergo "Rytietiški pažadai" ir brolių Coenų darbas "Šioje šalyje nėra vietos senukams".

Geriausia aktore pretenduoja tapti Cate Blanchett, Jodie Foster, Christie ir Angelina Jolie. Geriausiu aktoriumi - George`as Clooney, Day Lewisas, Viggo Mortensenas, Denzelis Washingtonas ir Jamesas McAvoy.

Scenaristų profsąjungos streikas prasidėjo šių metų lapkričio 5 dieną. Scenaristų gildija reikalauja, kad kino ir televizijos studijos padidintų išmokas scenarijų autoriams iš filmų ir serialų, įrašytų DVD ir platinamų internetu, pardavimų. Prodiuseriai su šiais reikalavimais nesutinka.

„Auksiniai gaubliai“, skiriami 25 kategorijose, laikomi "Oskarų" pranašais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją