„Mes visi esame labai nusivylę, kad šiais metais neįvyks mūsų tradicinė ceremonija“, - sakė HFPA atstovas Jorge Camara. „Auksinių gaublių“ laimėtojai bus paskelbti sekmadienį per valandos trukmės konferenciją žiniasklaidai Beverli Hilse. Konferenciją transliuos NBC televizija.

Įtakinga aktorių profsąjunga „Screen Actors Guild“ penktadienį Los Andžele pranešė, kad daug aktorių, solidarizuodamiesi su jau kelias savaites streikuojančiais scenaristais, boikotuos svarbiausius po „Oskarų“ kino apdovanojimus. Renginyje esą neketino pasirodyti tokios nominuotos žvaigždės kaip Julia Roberts, George'as Clooney ar Tomas Hanksas.

Scenaristų profsąjungos streikas prasidėjo šių metų lapkričio 5 dieną. Scenaristų gildija reikalauja, kad kino ir televizijos studijos padidintų išmokas scenarijų autoriams iš filmų ir serialų, įrašytų DVD ir platinamų internetu, pardavimų. Prodiuseriai su šiais reikalavimais nesutinka.

„Auksiniai gaubliai“, skiriami 25 kategorijose, laikomi "Oskarų" pranašais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją