Pasak kritikų, pagrindinio vaidmens atlikėjas Danielis Radcliffe'as pademonstravo savo ligi šiol iki galo neatskleistus aktorinius gebėjimus.

Laikraščio "Sun" vertinimu, antrojo filmo kūrėjams pavyko daug geriau atspindėti J.K.Rowling knygos magiškumą. "Daily Telegraph" pranašavo naujajam filmui rekordinę sėkmę.

Pirmasis filmas apie jaunojo burtininko H.Poterio nuotykius uždirbo iš viso 965 mln. JAV dolerių ir tapo pelningiausiu filmu po "Titaniko" ("Titanic"). Kino kompanija "Warner Brothers" tikisi, kad antrasis filmas, kuris Didžiojoje Britanijoje ir JAV bus pradėtas demonstruoti lapkričio 15 dieną, pagerins šį pasiekimą.

"Hario Poterio ir paslapčių kambario" pasaulinė premjera įvyko Londone sekmadienio vakarą. Apie pusantro tūkstančių gerbėjų prie "Odeon" kino teatro audringai sutiko autorę Dž.K.Rowling, pagrindinio vaidmens atlikėją 13 metų D.Radcliffe'ą ir kitus aktorius.

D.Radcliffe'as, kuris į premjerą atvyko apsirengęs tamsiu kostiumu ir pasirišęs kaklaraištį su gėlių motyvais, padarė visiems didelį įspūdį savo profesionalumu. "Man patinka, tai teikia tiek daug džiaugsmo", - duodamas gausybę interviu kartojo jis.

Tai, kad žmonės jį atpažįsta gatvėje, yra "šaunu". Naujasis filmas, pasak jo, yra kur kas baisesnis, daug tamsesnis, bet tuo pat metu ir gerokai linksmesnis. Visko atseikėta labai tiksliai.

Susižavėjusi buvo ir Emma Watson - filme Hermina Greindžer (Hermine Granger), kuri į premjerą atvyko su aukštakulniais bateliais ir ilga rožinės spalvos suknele. Klasės pirmūnė be paliovos šypsojosi į kameras ir leido savo asmeninei asistentei prieš fotografuojant paimti jos paltą.

Jai taip pat, atrodo, patiko kaip kokiai Holivudo žvaigždei mėgautis žiniasklaidos ir gerbėjų dėmesiu.

Dėl didžiulio susidomėjimo jaunaisiais aktoriais antrame plane, atrodo, atsidūrė ketvirtą mėnesį nėščia J.K.Rowling. H.Poterio "motina" į premjerą atvyko su savo vyru, gydytoju Neilu Murray'umi. Rašytoja priminė, kad antroji knyga yra jos mėgstamiausia.

"Vis dar negaliu patikėti, kad mano pirmosios knygos ekranizacija susilaukė tokios milžiniškos sėkmės", - turėdama omenyje "Harį Poterį ir išminties akmenį" sakė ji.

Sekmadienį prie dviem didžiulėmis gyvačių galvomis ir keturiais burtininkų mokyklos herbais papuošto kino teatro jausmingai buvo sutikta ir slaptoji antrojo filmo žvaigždė Kennethas Branagh. Garsusis anglų kino ir teatro aktorius filme vaidina rašytoją Gilderojų Lokartą (Gilderoy Lockart). Savo vaidmenį jis atliko komiškiau negu pavaizduota knygoje, o jo tuščiagarbiškumas ekrane atrodo labai įtikinamai.

Režisierius Chrisas Columbus pripažįsta, kad antrasis filmas, kuriame tamsios jėgos terorizuoja burtininkų internate besimokantį H.Poterį, yra "įtemptesnio siužeto, sąmojingesnis, bet ir baisesnis" negu pirmasis filmas.

Anot režisierius, į abi juostas jis įdėjo labai daug darbo, prakaito ir ašarų. Tai, kad jam teko dirbti su jaunaisiais aktoriais, buvo vienas iš geriausių jam gyvenime nutikusių dalykų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją