Geriausia drama nominuoto „Atpirkimo“ aktoriai Jamesas McAvoy ir Keira Knightley pretenduoja tapti geriausiais pagrindiniais aktoriumi ir aktore.

Dėl statulėlių taip pat varžosi filmo režisierius Joe`as Wrightas, scenaristas Christopheris Hamptonas, kompozitorius Dario Marianellis, skelbia CNN.

Kiti kandidatai tapti geriausia metų drama yra Lietuvoje rodomas „Amerikietiškas gangsteris“, ir dar nematyti „Rytų pažadai“, „Nėra šalies senukams“, „Maiklas Kleitonas“, „Bus kraujo“, „Didieji derybininkai“.

Dėl geriausio pagrindinio aktoriaus gaublio dar rungsis George`as Clooney („Maiklas Kleitonas“), Danielis Day-Lewisas („Bus kraujo“), Viggo Mortensenas („Rytų pažadai“) ir Denzelis Washingtonas („Amerikietiškas gangsteris“).

Geriausia aktore gali būti paskelbtos Cate Blanchett („Elžbieta: Aukso amžius“), Julie Christie („Tolyn nuo jos“), Jodie Foster („Nepalaužiama drąsa“), Angelina Jolie („Nenugalėta širdis“).

Kol šie ir kitų kategorijų apdovanojimai dar laukia savo šeimininkų, vienas laimėtojas jau aiškus: režisierius Stevenas Spielbergas gaus prizą už „išskirtinį indėlį į pramogų pasaulį“.

„Auksiniai gaubliai“ paprastai laikomi svarbiausių kino apdovanojimų – „Oskarų“ pranašais.