Žiuri, skirdama prizą A.Stonio filmui pažymėjo, kad: ““Ūkų ūkai” apgaubia žiūrovą garso ir vaizdo harmonija. Šis pojūtis asmeniškas ir tuo pačiu metu universalus, suderinantis žmogaus gyvenimo ir kūno dvilypumą.”

Tai jau trečias tarptautinis filmo apdovanojimas. Filmas yra laimėjęs pagrindinį Bilbao (Ispanija) kino festivalio prizą “Auksinį Mikaldį” ir Trenčino kino festivalio Slovakijoje Geriausio trumpo metražo filmo prizą.

Filmą „Ūkų Ūkai“ sukūrė „Studija 2“ bendradarbiaudama su televizijomis “ARTE France-La Lucarne” (Prancūzija), “YLE Teema” (Suomija) ir Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija. Filmo sukūrimą rėmė Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija ir Europos Bendrijos MEDIA Plus programa.

Filmo operatorius Audrius Kemežys, montuotojas Danielius Kokanauskis, garso režisierius Viktoras Juzonis, prodiuseris Arūnas Stoškus.

Naujas A. Stonio projektas atrinktas į didžiausią Europoje Amsterdamo dokumentikos ko-produkcijos Forumą, vyksiantį lapkričio 26-28 dienomis prestižinio tarptautinio Amsterdamo dokumentinio kino festivalio metu.

A.Stonys turi didelę patirtį dalyvaujant šiame svarbiame forume, į kurį susirenka didžiausių pasaulio televizijos kanalų atstovai. Naujo projekto atrinkimo faktas byloja išankstinį susidomėjimą projektu bei galimybę gauti finansavimą šio kūrybinės dokumentikos filmo įgyvendinimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją