Jau pirmąjį mėnesį festivalis kino žiūrovus pamalonins didesniu nei numatyta filmų skaičiumi, rašoma M.P.3 pranešime spaudai.

Pirmąją festivalio savaitę lapkričio pabaigoje bus demonstruojamas japonų magiškas kino spektaklis „Merginos šoka hula“, Honkongo aštraus siužeto veiksmo trileris „Akis iš dangaus“, skandalinga meksikiečių melodrama „Blogi įpročiai“, dokumentinis filmas apie kultinį režisierių Davidą Lynchą „Lynchas“ bei prancūzų psichologinis trileris „Garbinga kova“.

Šiuos filmus Lietuvos kino žiūrovams parinko kino apžvalgininkas ir „Gala“ festivalio programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

Paskutiniu momentu lapkričio mėnesio festivalio programą papildė ir dar viena juosta – teatrališkas Naujoje Zelandijoje gimusio režisieriaus Andrew Dominiko vesternas „Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė bailys Robertas Fordas“. Šis filmas nesilaiko žanro taisyklių. Netradiciškai ilgas ir su marketingo normomis besikertantis pavadinimas iš karto išduoda, kad lėtu ritmu žengiantis filmas yra ypatingas.

Kūrėjų pasirinktas stilius tiesiog užburia ir nugabena į neatmenamus laikus. Kiekvienas kadras yra kruopščiai apgalvotas ir išblizgintas iki tobulybės, todėl iš ekrano spinduliuoja tikras ir žodžiais neatpasakojamas grožis. Robinhudiško tipo istorijoje atgimsta garsiausias devynioliktojo amžiaus banditas Džesis Džeimsas.

Prodiuserio naštos neišsigandęs Bradas Pittas šiame filme sau pasiskyrė centrinį vaidmenį ir jį įtaigiai atliko su dideliu užsidegimu, kurį pastebėjo 64-ojo Venecijos kino festivalio žiuri komisija ir įteikė aktoriui „Volpi“ taurę už geriausią vaidybą. Ne mažiau svarbų Robertą Fordą apsiėmė įkūnyti Casey Affleckas, kuris iki šiol tenkindavosi tik epizodiniais pasirodymais ir slapstydavosi už vyresniojo brolio Beno nugaros.

Casey Afflecką pagrįstai galima vadinti svarbiausiu praėjusių metų atradimu ir stipriu kandidatu „Oskaro“ premijai nominacijoje už geriausią antrojo plano vaidmenį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją