Vestuvių filmuotojų kūrybą vertino kompetetinga komisija: kino režisierius Audrius Stonys, operatorius Vaidotas Digimas ir kiti vaizdo ir garso profesionalai. Dalyviai buvo vertinami penkiose kategorijose.

Už geriausią garsinį sprendimą buvo apdovanotas Salvijus Stravinskas iš Kauno, už operatoriaus meistriškumą – Ignas Gramba iš Vilniaus, už geriausią montažą – Ričardas Miliušis iš Vilniaus. Geriausio vestuvinio filmo apdovanojimą iškovojo Tomas Tamkvaitis iš Vilniaus.

Specialų komisijos prizą už humoristinę vestuvinio filmo versiją laimėjo Pavelas Dombrovskis iš Vilniaus, vestuvinio filmo kūrimui pasitelkęs pasakėčios žanrą.

Pasak renginio organizatoriaus Valentino Ryčkovo, mintis organizuoti tokį festivalį kilo apsilankius vestuvinių fotografijų parodoje.

Nors festivalis organizuojamas tik antrą kartą ir Lietuvoje dar nėra gerai žinomas, V. Ryčkovas sako, kad ateityje jau planuojama bendradarbiauti ir su Rusijoje bei Ukrainoje organizuojamais vestuvinių filmų festivaliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją