Režisierius Tomas Donela, vieno žurnalisto pavadintas “nelietuviškiausiu režisieriumi”, pristatė filmo pagrindinę mintį, tačiau vengė iki galo atskleisti istorijos pabaigą. Pasidžiaugęs puikia kūrybine komanda, T. Donela trumpai apibūdino būsimą filmą: jo centre – jūrininko Audriaus istorija, - istorija apie gyvenimą, meilę ir atsisveikinimą.

Filmo dailininkas Rimantas Olšauskas pridūrė, jog svarbiausia filme gilintis į nūdienos realybę, ją vaizduoti tikroviškai. Režisierius taip pat pabrėžė, jog filmo scenarijų rašė specialiai Dainiui Kazlauskui. Paklaustas, kaip dėl to jaučiasi, aktorius teigė, jog jam tai labai didelė atsakomybė: virš 30 filmavimo lokacijų, daugybė besikeičiančių aktorių, kasdienis fizinis ir moralinis nuovargis.

Režisierės D. Tamulevičiūtės kurso mokinė, Rusų dramos teatro aktorė Aleksandra Metalnikova, vaidinanti Mašą, taip pat labai džiaugėsi vaidmeniu teigdama, jog darbas šiame filme yra didelė pamoka ir patirtis.

Rusakalbė aktorė, paklausta, ar nesusiduria su kalbos barjeru bendraudama su kūrybine grupe, teigė, jog kine kalba yra universali. Pagrindinio Rasos vaidmens atlikėja Olga Generalova taip pat gerai jaučiasi įkūnydama savo herojės istoriją, nes šiam vaidmeniui nereikėjo “perlaužti savęs”. Jauna aktorė dar studijuoja Lietuvos Muzikos ir teatro akademijoje, R. Tumino kurse.

“Kinas yra liga”,- tarsi apibendrino visų nuotaikas filmo kostiumų dailininkė Juzė Kasčiukienė, ja serganti daugiau nei 40 metų. Už kadro jai pritarė ir jauni, tačiau nemažą patirtį kine įgiję režisieriaus pirmasis asistentas Ernestas Jankauskas bei prodiuserio asistentas Andžėj Delnik.

“Atsisveikinimo” filmavimas bus tęsiamas Klaipėdos uoste, kariniame laive bei kelte “Kaunas” lapkričio 18, 19 ir 20 dienomis, o kitų metų sausio mėn. bus baigtos filmuoti finalinės scenos sodyboje. Režisierius tikisi į filmo premjerą pakviesti 2008 metų pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją