Pirmojoje centro parodoje - avangardo istorija, pristatanti žymiausias asmenybes ir meno rūšis: filmus, literatūrą, Fluxus meno kūrinius, skulptūras ir videofilmus.

Ekspozicija pagerbia dviejų šaliai svarbių menininkų – novatoriško avangardinių filmų kūrėjo J. Meko bei 7-ajame dešimtmetyje prasidėjusio tarptautinio meninio judėjimo Fluxus pradininko Jurgio Mačiūno – „sugrįžimą“ į gimtąją šalį.

Niujorko šiuolaikinio meno centre „P.S.1“ neseniai rodyta J. Meko „Keturiasdešimties trumpametražių filmų kolekcija“ demonstruojama monitoriuose ir projekcijose kartu su 40 kadrų iš šio įspūdingo dokumentacijos ciklo.

Be savo darbų šiai parodai kūrėjas taip pat parengė specialią filmų kolekciją, į kurią įtraukė svarbiausių modernaus meno kūrėjų darbus. Parodos rengėjai garbingą vietą skyrė ir futurizmo poetui bei rašytojui Kaziui Binkiui, kurio literatūrinė kūryba ir pedagoginė veikla supažindino Lietuvą su avangardo filosofija ir estetika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją