Gruodį 85-ąjį jubiliejų švęsiantis menininkas teigia, kad ši maždaug savaitę truksianti viešnagė jam itin maloni.

„Nieko daug nenoriu nuveikti, tiesiog pabūti su draugais ir bičiuliais", – DELFI teigė J. Mekas, kuriam po ilgos pertraukos išimties tvarka suteikta Lietuvos pilietybė.

Lapkričio 4 dieną kinematografininkas dalyvaus J. Meko vizualiųjų menų centro ir pirmosios parodos „Avangardas: nuo futurizmo iki /Fluxus/" atidaryme. Ekspozicijos iniciatoriai pabrėžia, kad paroda ne tik pristato avangardo istoriją, bet ir pagerbia dviejų šaliai svarbių menininkų – novatoriško avangardinių filmų kūrėjo J. Meko bei 7-ajame dešimtmetyje prasidėjusio tarptautinio meninio judėjimo „Fluxus” pradininko Jurgio Mačiūno – sugrįžimą į gimtąją šalį.

Parodoje, kuri veiks iki vasario 3 d., pristatoma įspūdinga J. Meko darbų kolekcija, kurioje bus galima pamatyti nufilmuotas tokias lietuvio kūrėjo sutiktas įžymias asmenybes kaip Johnas Lennonas, Yoko Ono, Salvadoras Dali, Jurgis Mačiūnas, Richardas Serra, Nam June Paikas, Andy Warholas ir Allenas Ginsbergas.

Sekmadienio vakarą „Skalvijos" kino centre J. Mekas pristatys unikalią paties sudarytą avangardo rinktinę, kurioje – netikėti eksperimentai su vaizdu ir kino juosta.

Pirmosiomis lapkričio dienomis taip pat pasirodys naujausia menininko knyga „Žodžiai ir raidės", tęsianti J. Meko kūrybines tradicijas atsisukti į dabartį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją