Iki šiol Lietuvoje buvo dubliuojami tik animaciniai filmai. Spalio 26 d. Lietuvoje startuosiantys „Kietakiaušiai“ – pirmasis atvejis, kai vaidybinis filmas iš užsienio dubliuojamas lietuviškai.

Tuo tarpu Europoje ši praktika jau seniai paplitusi.

Pasivaišinę mokyklinėmis vaišėmis – traškučiais, sausainiais ir „limonadais“, svečiai buvo supažindinti su lietuvių aktoriais, įgarsinusiais fimo herojus.

Daugiausiai keiksmažodžių, kurių filme išties gausu, teko ištarti Setą, Yvaną ir Fogelį įgarsinusiems aktoriams.

Grupės „Dublicate“ narys, daugelio muzikinių projektų autorius Paulius Kilbauskas filme įkūnijo Setą, Oskaro Koršunovo teatro trupės narys Giedrius Savickas – Fogelį, o aktorius Vytautas Juozėnas – Evaną.

Pareigūnų, besistengiančių pričiupti vaikinus, perkančius alkoholį su padirbtu pažymėjimu, vaidmenis įgarsino žinomi teatro ir kino aktoriai Vaidotas Martinaitis ir Giedrius Arbačiauskas.

Vakaro vedėjai – „kietakiaušių“ antrininkai – svečius bandė linksminti provokuodami lietuvių aktorius keistais klausimais, o pastarieji mieliau demonstravo herojų balsus, nei į juos atsakinėjo. Matyt, įgarsinimo darbai giliai įstrigo į jų pasamonę.

Daug lietuviško žargono, keiksmažodžių, visiems pažįstamos intonacijos – viso to tikrai netruksta filme. Originaliame filmo variante nepadorus žodis iš „f“ raidės pavartotas net 186 kartus. Amerikiečių komediją išvertė ir tekstus lietuviškos kalbos vaizdingumui perteikti adaptavo muzikantas, žurnalistas, projekto „LT United“ narys Arnoldas Lukošius.

Kiek pavargęs nuo „kietakiaušių“ antrininkų kalbų, pastarasis vakarėlio metu ėmėsi iniciatyvos. „O kai garsinote sekso sceną, kartu duše apsikabinę buvote?“, - erzino jis aktorius.

Diagnozė - tikras „kietakiaušių“ vakarėlis. Ne veltui filmo herojai – Setas, Yvanas ir Fogelis – trys draugai, mokyklos nevykėliai, nesilankantys mokyklos vakarėliuose, nes nėra ten kviečiami ir neturintys merginų. Mat nei viena net nepažvelgia į tą pusę.

Vienintelė draugų svajonė – „nusilakti“ ir prarasti nekaltybę su svajonių merginomis.

„Kietakiaušių“ scenarijaus autoriai Sethas Rogenas ir Evanas Goldbergas filmo scenarijų pradėjo rašyti būdami vos 13 metų.

„Tiesiog norėjome pasitikrinti, ar pajėgtume tai padaryti“, - sako vyrukai, praėjus dešimčiai metų galintys drąsiai sakyti, kad jų tikslas pasiektas.

Ši Holivudo komedija Amerikoje per pirmą savaitgalį surinko daugiau nei 68 milijonus dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją