Naujo studijoje „Monoklis“ kuriamo filmo veiksmas prasideda tą dieną, kai dešimtmetės Emilijos kaimynystėje apsigyvena naujas gyventojas – jos bendraamžis Rolanas su tėčiu. Tarp vaikų mezgasi ryšys. Tačiau iš drovumo ar baimės atsiverti jie bendrauja tik per sieną, sėdėdami kiekvienas savo balkone arba per rozetę, jungiančią jų butus. Vieną dieną vos tragiškai nepasibaigęs nelaimingas atsitikimas užkerta Emilijai kelią į balkoną. Vis dėlto tai tik paskatina vaikus išsiruošti į „tikrą“ pasimatymą.

Pasak filmo kūrėjų, filmavimai nestokojo tiek sudėtingų, tiek ir kuriozinių akimirkų. „Pastatymo prasme filmas gana sudėtingas, – teigia režisierė G. Beinoriūtė. - Negana to, kad didžioji veiksmo dalis vyksta antro aukšto balkone, dar norėjome maksimaliai tiksliai atkurti tarybinių laikų aplinką, kostiumus ir rekvizitą. Tai nėra paprasta, kai viskas aplink taip greitai keičiasi. Kita vertus, kai Senuosiuose Trakuose pastatėme tarybinę giros bačką, vietos gyventojai vienas po kito ėmė nešti kapeikas ir rublius, prašydami įpilti bent stiklinę tarybinio „kvaso“.

Tai – pirmas G. Beinoriūtės filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka vaikai. Po paskutinės itin sunkios pamainos Emilijos vaidmens atlikėja Elzė prasitarė, kad niekada nebenorės būti aktore. Paklausta, kas ją atbaido nuo šios profesijos, jaunoji artistė pareiškė: „Labai sunku atsisveikinti“.

Filme be vaikų taip pat vaidino ir profesionalūs aktoriai Viktorija Kuodytė, Rolandas Kazlas, Irmantas Bačelis. Filmo operatorius Audrius Kemežys, dailininkas Algirdas Garbačiauskas, kostiumų dailininkė Jurgita Petrulytė, prodiuserė Jurga Gluskinienė.

Lietuvos kino ekranuose filmas „Balkonas“ turėtų pasirodyti 2008 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją