Įspūdingą vengrų režisieriaus Lajoso Koltai juostą kūrę kino profesionalai gali didžiuotis net 27 nominacijomis „Oskarui“, rašoma Acme pranešime spaudai.

Nominacijų prestižiniam „Auksinio gaublio“ apdovanojimui krepšelis dar labiau gniaužiantis kvapą: pagal rašytojos Susan Minot romaną sukurtos dramos „Paslaptis iš praeities“ kūrybinė komanda yra uždirbusi net 47 „Auksinio gaublio“ nominacijas.

Juostą „Paslaptis iš praeities“ režisavusiam Lajosui Koltai pavyko suburti įspūdingą moterų aktorių kolektyvą. Filmuose „Valandos“, „Romeo ir Džiuljeta“ bei kituose vaidinusi aktorė Claire Danes, Vanessa Redgrave, vaidinusi legendinio italų kūrėjo Michelangelo Antonioni filme „Fotopadidinimas“ (Blow up), „Oskaro“ laureatė Meryl Streep, filmų „Gyvenimas pagal jį“, „Šeštasis pojūtis“ ir kitų žvaigždė Toni Colette.

Pavydėtinai solidžią aktorių rinktinę subūręs Lajosas Koltai pasakoja jausmingą istoriją apie per amžius neblėstančią meilę, neapsakomą pasiaukojimą, neblėstančius prisiminimus, praeities paslaptis ir komplikuotus motinų santykius su dukterimis.

V.Redgrave juostoje „Paslaptis iš praeities“ vaidina moterį Anę, sergančią vėžiu ir gulinčią mirties patale. Anė grimzta į prisiminimus apie jaunystės metus ir atskleidžia savo dukterims ilgai slėptą paslaptį. Vieną vasaros savaitgalį nutikę įvykiai apvertė aukštyn kojom kelių žmonių gyvenimus ir turėjo didelę įtaką ateities kartoms. Vieną iš Anės dukrų filme vaidina V.Redgrave duktė ir realiame gyvenime – aktorė Natasha Richardson.

Tai – ne vienintelis mamos ir dukros duetas filme „Paslaptis iš praeities“. Žiūrovus ir kino kritikus priblokšė Meryl Streep ir jos dukters Mamie Gummer panašumas. Jos įkūnija tą pačią moterį skirtingu gyvenimu laikotarpiu. Legendinės aktorės dukra M.Gummer juokauja, kad būtent ji padėjo mamai Meryl Streep gauti šį vaidmenį filme, o ne atvirkščiai.

Filmo „Paslaptis iš praeities“ scenarijų sukūrė rašytojas Michaelas Cunnighamas, kuris žiūrovams pažįstamas kaip romano „Tos valandos“, pagal kurį sukurtą filmą matė ir Lietuvos publika, autorius.

„Paslaptis iš praeities“ – kinuose nuo rugsėjo 14 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją