C.Blanchett ir B.Bittas nedalyvavo apdovanojimų ceremonijoje, tačiau aktorė atsiuntė padėkos žinutę.

Kiek anksčiau šią savaitę į festivalį atvykę B.Pittas ir jo draugė Angelina Jolie prikaustė žiniasklaidos dėmesį. B. Pittui apdovanojimas už legendinio nusikaltėlio Džesio Džeimso vaidmenį buvo netikėtas, nes daugelis geriausio aktoriaus apdovanojimą prognozavo jo kolegai Casey Affleckui, suvaidinusiam Džesio Džeimso žudiką Fordą.

Prieš dvejus metus „Kuprotas kalnas“ Ango Lee atnešė „Auksinį liūtą“, o šiemet jo trileris “Geismas, atsargumas“ („Se, Jie“), kurio veiksmas vyksta Šanchajuje Antro pasaulinio karo metu, vėl pelnė jam „Auksinį liūtą“ už geriausią metų filmą.

Trileryje “Geismas, atsargumas“ pasakojama apie jaunų aktorių idealistų trupę, organizuojančią pasikėsinimą į su japonais bendradarbiaujantį Kinijos valdžios atstovą. A. Lee, atsiimdamas apdovanojimą, pažymėjo, jog savo prizą dedikuoja š.m. liepą mirusiam garsiam Švedijos režisieriui Ingmarui Bergmanui.

Vienuolika dienų trukusiame kino festivalyje Brianas De Palma laimėjo geriausio režisieriaus apdovanojimą už Venecijos žiūrovų auditoriją sukrėtusį, Irako karą griežtai kritikuojantį filmą „Redaguota“ („Redacted“). Šiame filme žiūrovus ypač šokiravo 14 metų irakietės išprievartavimo ir nužudymo scena.

Festivalio laimėtojų tarpe taip pat atsidūrė britų režisierius Kenas Loachas, kuriam skirtas padovanojimas už geriausią scenarijų filmui „Tai – laisvas pasaulis“ (It‘s a free world“), pasakojančiam apie imigrantų išnaudojimą Didžiojoje Britanijoje.

Italų režisierius Bernardo Bertolucci, sukūręs tokius filmus kaip „Paskutinis tango Paryžiuje“ („Last Tango in Paris“), „Konformistas“ („Conformist“) bei „Paskutinis imperatorius“ („The Last Emperor“), gavo specialų apdovanojimą už viso gyvenimo darbo laimėjimus.

Antrasis specialus apdovanojimas atiteko prancūzų ir tunisiečių kilmės režisieriui Abdellatifui Kechiche'ui už pasakojimą „Grūdo paslaptis“ (La Graine et Le Mulet) apie imigrantų iš Tuniso gyvenimą Prancūzijoje. Už vaidmenį šiame filme geriausios jaunosios aktorės apdovanojimas buvo skirtas Hafsiai Herzi.

Rusijos režisierius Nikita Michalkovas laimėjo specialų „Auksinį liūtą“ už talentingus darbus, kurie atspindi „humanizmą, emocijas ir egzistencijos sudėtingumą“.

62-ejų N.Michalkovas šių metų festivalyje pristatė skandalingą teismo dramą „12“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją