“Tai, ką apie Lietuvą mano politikai, perskaitome spaudoje. Ką mąsto akademikai, randame vadovėliuose. Kaip savo šalį įsivaizduoja jaunimas, galėsime išvysti jų pačių sukurtuose darbuose”, - pranešime spaudai sako projekto sumanytoja ir organizatorė Gitana Platakytė-Grigienė.

Rugsėjo 6-ąją “Coca Cola Plaza” įvyksiančiame renginyje bus apdovanoti geriausiųjų filmukų autoriai.

Šių metų pradžioje prasidėjusio projekto sumanytojai kvietė dalyvauti visus norinčiuosius kurti scenarijus, rašyti idėjas, filmuoti, pamatyti ir kitiems parodyti Lietuvą per praeities prizmę. Daugiausia atsišaukusiųjų į kvietimą – moksleiviai. Beje, tarp jų ir populiarios popgrupės “Mokinukės” dalyvės, susukusios filmuką “Mokinukės grįžta...”

Daugelio darbų autoriai ne iš karto čiupo filmavimo kameras. Konsultuojami profesionalų jie šlifavo scenarijus, dalyvavo kūrybiniame seminare, aiškinosi technines filmų kūrybos subtilybes. Filmus vertino ir atrinkti padėjo kino, televizijos ir fotografijos kritikas Skirmantas Valiulis, etnologė Gražina Kadžytė, istorikas Virginijus Savukynas, festivalio “Pravda 1 minutė 2006” laureatas Tadas Vidmantas, Mokinių parlamento narys Laurynas Narkevičius, tarptautinio vaikų ir jaunimo filmų festivalio direktorė Lina Užkuraitytė, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Algimantas Šimaitis bei projekto autorė Gitana Platakytė-Grigienė.

Projektas “Lietuva savaip. Istorinės žinutės” šiais apdovanojimais nesibaigs. Geriausiųjų filmukų autoriai bus pakviesti kurti bendrą filmą apie Lietuvą, kurį planuojama išleisti DVD formatu. Jame dalyvaus istorijos, etnokultūros, bei vizualinio meno atstovai. Į rinkinį turėtų patekti ir kiti geriausieji projekto darbai.

Į “Coca Cola Plaza” laukiama atvykstant ne tik visų premjerinių filmukų kūrėjų, bet taip pat ir kitų projekto dalyvių, kurių darbai dėl vienokių ar kitokių priežasčių nepasiekė didžiojo kino ekrano. Kviečiami ir visi smalsaujantys pamatyti, kaip galima sukurti filmuką teturint gerą idėją ir minimalią techninę bazę. (Įėjimas - nemokamas).

Projekto organizatorė G.Platakytė-Grigienė tiki, kad būsimų Lietuvos “felinių”, “tarantinų” ar tiesiog šiaip kiną mylinčių žmonių istorinės žinutės bus išgirstos, o jaunatviški mėginimai savaip pažvelgti į mūsų šalį pridės dar vieną štrichą vis dar kuriamam Lietuvos įvaizdžiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją