„Prisipažinsiu, pats tikrai nelabai mėgstu žiūrėti senų savo darbų. Nelabai jauku, skirtingi jausmai užpuola – darosi ir šiek tiek linksma, ir graudu. Tačiau žiūrovai visiškai kitaip žiūri. Tikiu, kad daugiausia ateis tie žmonės, kurie užaugo su mūsų teatru“, - teigė režisierius Aidas Giniotis.

Keistuolių teatro filmų retrospektyvos idėja antradienį pristatyta muzikine pasaka visai šeimai „Geltonų plytų kelias“. Pasak kūrėjų, prieš keturiolika metų sukurtame filme pirmą kartą buvo panaudota kompiuterinė grafika.

„Žinoma, jokių specialiųjų efektų ten nėra ir viskas atrodo labai paprasta, tačiau šiuose filmuose svarbiausias yra nuoširdumas“, - sakė buvęs „Keistuolių“ teatro aktorius Robertas Aleksaitis.

Legendinėje pasakoje mergaitę Doroti vaidinusi Ieva Kūrytė pripažino, kad televizijai sukurtą filmą „Geltonų plytų kelias“ didžiajame ekrane pamatė tik dabar: „Tikrai labai geras jausmas. Įspūdinga po tiek metų pažiūrėti į save“.

Kino teatruose taip pat bus rodomi filmai „Aukštyn kojom“, „Zuikio paveikslėliai“, „Išdaigos Bašmukų gatvėje“, „500 gramų vandens“, „Pulkininko Haroldo praradimų klubas“, „Tamangai“ bei „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją