Premiją prieš devynerius metus įsteigė Aplinkos ir Kultūros ministerijos kartu su Lietuvos televizija žymiam režisieriui ir operatoriui, gyvosios gamtos dainiui Petrui Abukevičiui atminti bei skatinti kino kūrėjus tęsti jo tradicijas, rašo LRT.

Pretendentų darbus kviečiame teikti Lietuvos televizijai iki rugsėjo 3 dienos adresu S. Konarskio g. 49, Vilnius. Filmus vertins Lietuvos televizijos, Aplinkos ministerijos, Kultūros ministerijos ir P. Abukevičiaus šeimos atstovai.

Neseniai patvirtinti nauji P. Abukevičiaus skyrimo nuostatai numato, kad pretendentai, kuriems ši premija jau buvo skirta, pakartotinai gali būti siūlomi apdovanojimui ne anksčiau kaip po penkerių metų.

Premija pirmasis buvo apdovanotas ir triskart ją pelnė Vytautas Jankevičius (1999, 2000 ir 2006 m.), 2001 m. laureatais tapo Vytautas Vitkauskas ir Kęstutis Verbickas, 2002 m. – Gintautas Alekna, 2003 m. – Birutė Bražinskaitė, Selemonas Paltanavičius ir Kastytis Mačiūnas, 2004 m. – Eugenijus Drobelis ir Jonas Bilinskas, 2005 m. – Kęstutis Verbickas.

Premija bus įteikta rugsėjo 7-ąją, P. Abukevičiaus gimtadienio išvakarėse, 16 valandą LRT klube. Iš karto po to numatoma filmo premjera.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją